Re: Založení s.r.o. - název společnosti
Já vím, kde hledat, jestli náhodou název již neexistuje.....jde mi spíše o to, že OR může název zamítnout i jiných důvodů než je stejný již existující název, ale například z důvodu podobnosti, zaměnitelnosti a nebo hanlivosti, alespoň to nám říkali před x lety, když jsem chodila na práva. A tak by mě zajímalo, jestli ten proces schvalování názvu lze řešit ještě před samotným založením společnosti.
Re: Založení s.r.o. - název společnosti
jediná možnost je ověřit v OR, že není stejný ani obdobný-zaměnitelný název již zapsán a potom rychle konat a podat návrh na zápis. Stane se, že OR vrátí, zdůvodní a Vy musíte vše předělat na jiný.S tí nic nenaděláte.
Ověřovat stačí v OR, nikoliv jak výše psali, že v ŽR apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 5. 2011 16:19
Dobrý den, chceme založit s.r.o. a vcelku je mi jasný celý postup, ale není mi jasné, když si vymyslím název společnosti, který bude figurovat na společenské smlouvě, na ŽL, v návrhu na zápis a také na bankovním účtu a potom mi obchodní rejsřík žádost zamítne, že název nevyhovuje a nebo už někdo jiný podal žádost s tímto názvem společnosti, jak mám v tomto případě dále postupovat. Jde tomu nějak předejít? Když se podívat do OR, tak takový název firmy tam není. Předchází názvu nějaké schvalování ze strany OR? Děkuji za informace.