Re: invalidní důchod x pracovní úvazek
Ono záleží na tom kvůli čemu invalidní důchod je. Přece když budu mít invalidní důchod na špatnou slinivku jako má třeba můj známý, tak mohu dělat spoustu různých druhů zaměstnání, ale přece jsem na některé práce znevýhodněn a proto dostávám invalidní důchod. To ale neznamená, že nemohu dělat jinou práci na plný úvazek, u které můj problém nevadí. A ta jiná práce totiž nemusí být tak finančně ohodnocena a proto dostávám invalidní důchod. Podle mě názor tohoto lékaře je velmi špatný. Příklad toho mého známého, předtím byl automechanik a zkolaboval v práci a zůstal několik měsíců v komatu kvůli slinivce. Lékaři ho z toho dostali a on pobírá invalidní důchod. K práci automechanika se nemohl vrátit, jelikož nesmí zvedat těžké věci a tam dost často nosí převodovky z kamiónu. Takže teď dělá vrátného, což jistě každý pochopí, že je hůře placená práce. A právě proto dostává invalidní důchod, jelikož je jako nemocný člověk proti jiným znevýhodněn, protože nemůže dělat každou práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 5. 2011 17:18
Prosím o radu. Mám invalidní důchod II. stupně a pracuji na částečný úvazek. Mohu jít pracovat na plný úvazek, aniž bych přišla o invalidní důchod?