Re: Zřizovací výdaje a DPH
Zřizovacími výdaje rozumíme souhrn výdajů vynaložených na založení účetní jednotky do okamžiku jejího vzniku, zejména soudní a správní poplatky, výdaje na pracovní cesty, odměny za zprostředkování a poradenské služby apod.. Zřizovacími výdaji nejsou zejména výdaje na pořízení dlouhodobého majetku a zásob, na reprezentaci nebo výdaje související s přeměnou společnosti nebo družstva.
U služeb, pokud nejsou součástí odepisovaného majetku, vzniklých před registrací k DPH nelze DPH uplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2011 14:11
Firma s.r.o. má zřizovací výdaje 40032,-kč i s DPH. Jelikož nepřesahuje 60000,-kč účtuju na 518/365 - likviduji 365/211. A teď dotaz - mám si to zadat jako fakturu s částkou bez DPH 40 032,-kč - dph uplatnit před zapsáním do OR rejstříku nemohu,a le aby mi seděl stav pokladny, tak částka , která je na faktuře is dph já si dám jako bez DPH? Nevím jestli mi rozumíte.