Re: Platba pro FU placená na účet jiné d
Pokud vím, tak v DŘ již promíjení příslušenství (penále za pozdní úhradu již také dávno neexistuje) z důvodu tvrdosti není. Promíjet daň a příslušenství lze maximálně, neřídí-li to ministr financí, případně z důvodu nesrovnalostí zákonů, nebo při mimořádných, zejména živelných událostech. V uvedeném nespatřuji žádnou z výše uvedených možností, proto bych zkusila odvolání - FÚ již nemá pravomoce promíjet příslušenství tak jako tomu bylo při platnosti zákona 337/1992
Re: Platba pro FU placená na účet jiné d
Jinak ještě k té správnosti... Dle § 154 se převádí s datem po vzniku přeplatku, příp.s datem vzniku nedoplatku... Napadá mě, že ve Vašem případě, když se převod uskutečnil až po půl roce mohlo dojít k tomu, že původně chybně uhrazená platba, byly použita na té chybně odvedené dani na nějakou daň. povinnost, čímž se posunul datum vzniku přeplatku (přeplatek ve skutečnosti vznikl z úplně jiných plateb). Nevím, zda mi rozumíte - nějak se mi to těžko popisuje. V každém případě ale mohlo dojít ze strany FÚ k převodu s chybným datem, proto bych zkusila to odvolání (nejdřív bych si to ale zkusila nechat vysvětlit)...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2011 8:58
Dobrý den,stalo se mi že zřejmě při nové verzi úč.programu se mi změnil účet ve mzdách a zálohy na dan z příjmů začaly chodit a na jinou dan u FU.Nevšimla jsem si toho asi 1/2 roku.V 1/2011 jsem si dala žádost o přeúčtování plateb mezi účty a bylo mi řečeno, že by penále nemělo být.Přeplatek na jedné dani se prý řevede hned den po den platby přeplatku na správný účet.Jaké bylo pak překvapení, když mi ted přišlel Platební výměr počítaný k jinému datu než je den poté a tučným penále.Má tady někdo zkušenost,jaká je šance toto penále neplatit ? přijde mi to velmi tvrdý postup.