Re: skonto
No podle našeho daň. poradce do konce dubna bylo skonto pouze platbní podmínka a tzn. bez DPH. Ale od května se na skonto děaljí dobropisy a to vč. DPH. Pokud jsem to dobře pochopila. Chtěla jsem se na to v diskuzi zeptat tak navazuji na tento dotaz. Jestli se někdo do diskuze přidá.
jako že ta úprava platí už od dubna? teď jsem si vzpomněla že tady máme jednu fa na skonto asi 2 roky zpět a je bez DPH.
no jsem z toho trochu zmatená-ve čtvrtek tady byl náš daň.poradce a říklal, že od 1.5.2011 bude ta úprava ohledně skont,slev, bonusů apod. právě ohledně DPH. Takže my jsme v únoru přijmuli platbu ve splatnosti a podle smlouvy má zákazník nárok na 2% skonto s ceny bez DPH tak jsem ty 2% naúčtovala do našich nákladů bez DPH a to je špatně?
no teď jsem to hledala na stránkách min. financí a tam se odvolávají na novelu DPH k 1.4.2011 - to by asi opravdu platillo k 1.4.Ale zaráží mě tam věta-" do povinnosti provedení opravy spadá i strana odběratele, který je povinen opravit odpočet DPH a to ve zdaň období kdy se dozvěděl o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti ji odvést-tlzn v zásadě bez ohledu na doručení oprav. daňového dokladu. Opravu odpočetu plátce prokazuje opr. daň. dokl. nebo jiným dokladem např. smlouvou."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2011 9:16
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat v březnu jsme dostali fakturu za zboží a za včasnou úhradu nám dodavatel poskytl skonto, který vyfakturoval v dubnu s DUZP duben a bez DPH. A nevím zda to mohu nechat když se to vztahovalo k faktuře v březnu anebo zda tam nemělo být DPH. Děkuji