Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2011 12:59
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak vypočíst opravovanou výši daně při insolvenčním řízení?
Podle zákona to je:
) Daň se vypočte ze základu daně stanoveného podle § 36 jako součin úplaty za zdanitelné plnění bez daně a koeficientu, který se vypočítá jako podíl, v jehož čitateli je číslo 20 v případě základní sazby daně nebo číslo 10 v případě snížené sazby daně a ve jmenovateli číslo 100, vypočtený koeficient se zaokrouhlí na čtyři desetinná čísla, vypočtená daň se uvede způsobem podle § 28 odst. 2 písm. l). Cena včetně daně se pro účely tohoto zákona dopočte jako součet základu daně a vypočtené daně po případném zaokrouhlení.
Přiznám, se, že tomu nerozumím, můžete mi prosím někdo poradit, když nám dlužník, který je v insolvenčním řízení dluží dvě faktury, obě faktury jsou na čásktu 30000Kč DPH je ještě 19%, takže naše odvedené a zaplacené DPH je 2x5700,- Kč. (faktury jsou z roku 2008)
pak mám ještě otázku, daňový opravný doklad se musí zaslat věřiteli, stačí když budu mít podací poštovní lístek? a musí se to zaslat insolvenčnímu správci nebo přímo na adresu té firmy?
A potom ještě jedna otázka, zda je pak možné tyto faktury odepsat v daňové přiznáním za rok 2011 k dani z příjmů.
Děkuji moc.
Děkuji moc za jakoukoli radu.