Skonto - opět..

• (neregistrovaný)

23. 5. 2011 13:19

Chtěl bych se zeptat dostal jsem skonto na fakturu za včasnou platbu, ale není tam vyčíslené DPH... Četl jsem si informace GFŘ kde píšou, že u tzv. skonta, slev či bonusů je oproti minulé úpravě povinen provést opravu základu daně a výši daně. Tudíž jsem pochopil, že u skonta by mělo být DPH.
    Ale zároveň v jedné publikace je o úpravě po 1.4.2011 a tam píšou, že dosavadní výklady se nemění a tzv skonta se nepovažují za zdanitelná plnění, ale za finanční, která nepodléhají dani a opravy setedy neprovádějí. Tak teď v tom lítám...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 5. 2011 13:53

BJ (neregistrovaný)

Re: skonto - opět..
      Tak je to u nás v Kocourkově. V dubnu vydalo MFCR toto prohlášení
      "Bonusy a skonta
      U tzv. bonusů a skont, vyjadřujících sjednané platební podmínky (např. z důvodů překročení
      limitu odebraného zboží, platby předem, platby v hotovosti apod.) se dosavadní výklad
      nemění, tj. nadále se jedná o finanční plnění, u kterých se z hlediska DPH nepostupuje podle
      § 42 resp. § 43."
      a 3 května je ze svých stránek stáhli, což znamená, že platí výklad GFŘ a kdo mezi tím vydal chytrou knihu z výkladem, tak ji má špatně. Omluvy za dezinformace se asi nedočká nikdo

• 23. 5. 2011 17:12

aleš (neregistrovaný)

Re: skonto - opět..
      BONUS, SKONTO, ... S DPH!!!!! I kdyz s tim opet rada lidi nesouhlasi. U bonusu nechapu proc uz to nebylo davno, kdyz to ze byl bez dph odporovalo zakonu. Skonto mi nikdo nevymluvi, ze je platebni podminka a tak netusim, proc to ted dali na rovno s bonusem. Bonus je za odebrane mnozstvi. Skonto kdyz odeberu jednu zarovku a zaplatim vcas, tak mam skonto. Podle me platebni podminka co dph nema podlehat, ale dle GFŘ nikoliv.
      Takze vse s dph. Zatim malo kdo praktikuje. Zatim ani nadnarodni spolecnosti ani mala s.r.o. ;o)
      Technicky je to totiz trosku problem v techto firmach zvladnout dopocitavat a vystavovat opravne danove doklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).