Re: Drobný hmotný majetek
Hranice pro odpisování je v příjmovce 40 tis , vše do 40tis lze dát ihned do nákladů, účtování na 501 a vedení v evidenci(podrozvahová,operativní, drobná..)
Vy se můžete rozhodnou a hranici si v účetnictví snížit.
Účtováním na 04,02 říkáte, že se jedná o dlouhodobý majetek a ten nelze odepsat jednorázově. Měsiční odpis si nastavíte dle životnosti majetku (minimálně 13 měsíců)
Re: Drobný hmotný majetek
Děkuji, takže jestliže chci dát vše do nákladů tak raději účtovat drobný hmotný majetek do 40 tisíc přímo na 501. Tak to tak udělám, moc děkuji za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2011 13:33
Prosím,
sekačka za 13.500 bez dph - pořízení 042/211 nakoupena v 05/2011, následně převod na 022/042 a dotaz zní můžu dát celou částku do nákladů.....551/082 nebo spočítat poměrnou část a tuto poměrnou část dát do nákladů za tento rok ???
A když jen část - na jaký účet mám vést "zbytek", který dám do nákladů v příštím roce?
Četla jsem již více názorů a někdo píše celou částku dát do nákladů a někdo píše jen část letos a zbytek příští rok. Můžete mi prosím vysvětlit jak to teda je??? Děkuji.