Výpověď

• (neregistrovaný)

23. 5. 2011 17:59

Dobrý den, prosím mohli by jste mi odpovědět na otázku, zdali mohu nějakým způsobem obejít 2 měsíční výpovědní lhůtu.Současný zaměstnavatel chce, abych odešel až po 2 měsících, ale já už bych měl možnost nastoupit od června do nového zaměstnání.Jsem zedník a letní doba je ideální. Současná firma již pro mě od listopadu do dubna neměla práci.Používám služební auto k dopravě z domova na pracoviště (s tím jsem tam nastupoval 7 let nazpět) a nyní mi oznámili, že si budu naftu hradit sám(6 tisíc měsíčně).Tak to definitivně rozhodlo, že bych odešel.Děkuji Vám za odpověď. Jiří.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 5. 2011 21:02

Kara (neregistrovaný)

Re: výpověď
      K té naftě - je normální a správné, že při používání služebního auta k soukromým účelům si každý hradí pohonné hmoty sám. A cesta z domu na pracoviště, které máte ve smlouvě, je cestou soukromou. V takovém případě se zaměstnanci i přidaňuje 1% z ceny auta.
      Nemít výpovědní lhůtu lze jedině tím, že se se zaměstnavatelem dohodnete na dřívějším skončení. Prostě ho musíte nějak přesvědčit. Pokud ho nepřesvědčíte, tak jedině podat výpověď (musíte ji stihnout předat do 31.5., aby výpovědní lhůta začala běžet od 1.6.
      Pokud byste přestal do práce chodit, ve firmě by Vás vedli na neomluvené absenci třeba celé 2 měsíce a pak by Vám ještě zrušili poměr pro "hrubé porušení" a požadovali by po Vás uhrazení zdravotního pojištění, které by museli odvést za Vaši neomluvenou absenci a také by Vás mohli žalovat za škodu (to by museli prokázat, že jste jim nějakou škodu svým nedocházením do práce způsobil - třeba že kvůli tomu měli větší výdaje).
      Ale třeba by Vám zrušili poměr dříve. Každopádně zápočťák byste dostal až při skončení prac. poměru a bylo by na něm vyznačeno, že Vám zrušiili poměr dle § 55.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).