Re: Jak penalizovat finanční úřad
Setkal, ale ne dle nového daňového řádu, alébrž, dle starého zákona..... co říká daňový řád v § 155
5) Je-li poukazován správcem daně vratitelný přeplatek na žádost po lhůtě stanovené v odstavci 3 nebo po lhůtě stanovené zákonem pro vrácení vratitelného přeplatku, který se vrací bez žádosti, náleží daňovému subjektu úrok z vratitelného přeplatku, který odpovídá ročně výši repo sazby stanovené Českou národní bankou, zvýšené o 14 procentních bodů, platné pro první den příslušného kalendářního pololetí. Tento úrok daňovému subjektu náleží ode dne následujícího po dni, ve kterém uplynula stanovená lhůta pro vrácení vratitelného přeplatku, do dne jeho poukázání daňovému subjektu. Úrok se nepřizná, nepřesahuje-li 100 Kč. O výši úroku rozhodne správce daně bezodkladně po vrácení tohoto přeplatku.
Tudíž otázka je, zda... vůbec ta bitva stojí za to.... netuším, kolik činil přeplatek, - do 100,-- Kč budete zřejmě korespondovat zbytečně. Pocit bezpráví naprosto pojmu - zde jsme ale se správci tak nějak ....
Ono je to vše nastavené "tak pěkně", že ty bitvy bývají "opravdu zajímavé". Tudíž úrok a náklady spočítejte... a uvidíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2011 19:46
Dobrý večer, stalo se, že finanční úřad ztratil mé daňové přiznání. Byly zde daňové bonusy, takže přeplatek mi měli vrátit do 30.4.11. Nic nepřišlo, tak jsem na fú volala a přiznání nikde. Domluvila jsem se s paní, že si mojí kopii ofotí a tak mi peníze pošlou. V ten den co si mé přiznání ofotilii se našel kupodivu i originál. Paní sice říkala, že je to tam vedené jako znovupodání, jelikož obojí dostalo číslo jednací. Peníze ještě nepřišly a budou odcházet z fú pravděpodobně 25.5.11. Myslím si, že mám nárok nějaké procenta z prodlení, ale vůbec nevím jak postupovat. Nesetkal se s tím někdo. Děkuji