MYTO.CZ - jak to funguje? I účetně?

• 23. 5. 2011 21:06

Dobrý den,

prosím Vás o vysvětlení, jak funguje úhrada mýtného.
    Zpracovávám účto jedné dopravní firmě, kde mi podnikatel dával jen běžné pokladní doklady o zaplacení mýtného a pak (po nějaké době...) mi zase přinesl fakturu z MYTO.CZ, kde je uvedeno mýtné i za to období, ze kterého tu mám ty pokladní lístky, ale s jinou částkou vyšší (ale asi od něho nemám všechny podkladní lístky na mýto...). Faktura je přitom nulová, že prý bylo uhrazeno převodem. Prosím Vás, nejde náhodou těmi pokladními lístky třeba o nějakou zálohu a pak že příjde faktura s vyúčtováním, kolik se toho skutečně spotřebovalo?

Dívala jsem se na tady v historii, ale moc z toho nejsem moudrá. Pokladní doklady jsem ale účtovala rovnou do nákladů na 538, o nějaké faktuře jsem neměla ani tušení, dušoval se, že nic jiného k tomu nedostává, ale pokud to bude formou zálohy a vyúčtování, tak nemělo by to být spíš na nějakou 314 a pak po obdržení té faktury by to teprve mělo přijít na tu 538?

Děkuji moc, Míša.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 5. 2011 14:27

Eva B. (neregistrovaný)

Re: MYTO.CZ - jak to funguje? I účetně?
      úhradu mýtného dáváme na 315/211
      a potom máme přístup přes Samoobsluhu do systému MYTO.CZ, kde se dají stáhnout transakce za měsíc jednotlivých vozidel, nebo když máte fakturu tak z faktury účtujeme 538/315.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).