Dobrý den, dotace na rozjezd od ÚP existují, viz např. článek: http://www.podnikatel.cz/clanky/prispevek-na-zrizeni-noveho-pracovniho-mista/.
Konkrétní možnosti ale závisí na daném ÚP. Nenechte se proto odbýt a chtějte informace, na které máte nárok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 12. 2011 22:49
Dobrý večer, jsem osobou zdravotně zevýhodněnou a začala jsem před 2 měsící podnikat.zajímalo by mě jestli můžu požádat Úřad práce o příspěvek na moje podnikání ? ( provozuji obchůdek s květinami a dárkovými předměty). Dále by mě zajímalo, zda mám právo na nějaké výhody při výpočtu daní / podání daňového přiznání/. O tom na co mají nárok firmy, které by mě zaměstnaly jsem se dočetla hodně , ale na co bych mohla mít nárok já sama, tak o tom se mi nepodařilo nic zjistit.Na našem úřadu práce mě s touto otázkou docela odbyli a řekli mi že teorie je jedna věc, ale že ve skutečnosti nejsou na nic peníze.Podotýkám, že jsem se rozhodla podnikat po 5ti měsících evidence na úřafě práce, kde mi nebyla za celou dobu nabídnuta žádná práce a návštěva jednou za dva měsíce.Rekvalifikace taky žádná, tak co mi zbývalo.Jít do toho.Prosím můžete někdo poradit.Máte nějakou zkušennost v této záležitosti.děkuji za radu