Re: RP-nástup do práce-druh práce
PObírat RP může, ale nesmí se uzavírat DPČ a DPP na stejný druh práce. Referent ,o kterém se zmiňujete je stejný druh práce.
Nazvěte to např. administrativní činnost a máte pokoj.
Zaměstnanec v dalším pracovním poměru nebo na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr u téhož zaměstnavatele nemůže vykonávat práce, které jsou stejně druhově vymezeny.
Tak že podle mne není možné uzavřít DPČ např. na administrativní činnost, a zároveň stejně vykonávat stejnou práci jako na PP.
I kdyby byla DPČ s názvem jiné práce, výkon práce by zůstal stejný a to nejde.
No, moc moudrá z toho nejsem. Rádi bychom, aby vykonávala práci referenta, včetně všech prací, které k tomu patří. Ale opravdu se obávám, že se jedná o stejný druh práce jako když dělala vedoucí. Sice by se dalo říct, že na vedoucí vykonává spíše kontrolní činnost a tady povede správní řízení, bude v kontaktu s klienty atd....ale nevím, kde přesně se dopídit jasné odpovědi, zdali je to nebo není stejný druh práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2011 9:51
Dobrý den,
máme zaměstnankyni, která před MD a RD pracovala ve funkci vedoucí odboru, nyní - po roce RD by se ráda vrátila na částečný PÚ. Je mi jasné, že na post vedoucí zaměstnána být podle §196 ZP (komentář) nemůže, jinak by ji RD skončila. Ale jde mi o to, jestli ji můžeme zaměstnat na DPČ na pozici referenta (stejný odbor). Jestli tím neporušíme "druh práce." Nevím, kde bych se totiž dočetla, jaká jsou kritéria pro zhodnocení, zda se jedná či nejedná o stejný druh práce. Myslím si, že vedoucí by měla umět vše co její referenti, když podepisuje dokumenty a kontroluje jejich práci.....Řekla bych, že by musela být DPČ na úplně jiném odboru, ale nejsem si jistá. Díky za pomoc.