Re: Exekuce
Na školení nám říkali, že pokud u nás zaměstnanec znovu nastoupil (po propuštění z vězení, i jako na nový pracovní poměr, RD apod.) máme mu srážet všechno to, co jsme mu sráželi dříve, protože nemáme v ruce doklad o tom, že tato srážka (exekuce,výživné) je celá uhrazena. Já bych mu tedy srážela všechno to, co jsem mu srážela už dříve.
Re: Exekuce
Moc děkuji za rychlou odpověď, začnu mu tedy srážet všechny exekuce stejně jako předtím. Jen mi je divné to, že ve věznici neplatil exekuci na výživné, vůbec jim nepřišel výkon rozhodnutí. exekuci si platil sám nepovinně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2011 9:56
Dobrý den, moc prosím o radu. Když mám zaměstnance, který měl exekuci na výživné a další nepřednostní exekuci, byl odsouzen a šel do věznice na rok, kde pracoval. Teď ho propustili a já nevím, jestli mám srážet exekuce dál, nebo mám počkat na nový výkon rozhodnutí od soudu. Od věznice jsem si nechala doručit srážky, které se mu strhávali, ale měl tam jenom tu nepřednostní exekuci a výživné ne, říkali, že si výživné platil sám. To se mi zdá nějaké divné. Děkuji moc za odpověď, už jsem celkem bezradná.