Re: Ručení za DPH
Ne - žádné prohlášení Vás neuchrání. Nezjistíte , co mě na školení naprosto šokovalo: tak on udělá DP kde bude v příjmech vám vystavená faktura , takže bych očekávala, že tím jsem z obliga ....ale prý ne. Pokud si do odpočtu dá neexistující faktury , nebo jinak zvýší odpočet daně, tak si správce daně VYBERE fakturu na výstupu ...a po tom odběrateli požaduje úhradu DPH za něj. Neuvěřitelné.
Upravuje to § 109 ZDPH
Re: Ručení za DPH
Proto je lepší když se domluvíte u rozikových zakázek přímo ve smlouvě, že daň odvede odběratel v termínu např. 20. dne příslušného měsíce , dá o tom avízo dodavateli, ten si to ověří u správce daně a odvede na DPH o to míň. Ale povinnost informovat Vás o tom nemá. A dokonce ani nemusí odvést tu daň v termínu a penále nabíhá Vám. Neuvěřitelný pragraf.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2011 0:00
Od 1.4.2011 musíme ručit za odvedenou DPH. Stačí mi jako krytí, když dodavatelům napíši na fa že čestně prohlašují, že daň odvedou a nejsou v insolvenci? Co když i přesto daň neodvedou? A opačně, když mi odběratel řekne, že mi nevěří nebo má podezření, že DPH neodvedu, jak zjistím, zda on ji tedy skutečně odvedl? A to ji odvede za mě? a já na to budu mít nějaký doklad? Já tomu nějak nerozumím((