Re: potápění do nákladu? Jde to?
S těmito náklady bych byla opatrná.
Rozhodnutí, že časem chcete být instruktorem potápění nestačí.
Vaše představa, že stačí mít e-shop a můžete si dát výstroj do nákladů je zcestná.
Najděte si schopného odborníka, který vám bude skutečně dobře radit v rámci podnikání.
Re: potápění do nákladu? Jde to?
Vše je založeno na tom, zda vám to FU uvěří v případě kontroly. Pro ně není žádný problém vše Vám z účetnictví vyházet a doměřit z těchto plnění daň. U těch argumentů, které jste tu předvedl bych tipovala pravděpodobnost 99%. 1% procento je pro případ zázraků. Pokud to myslíte vážně a fakt už v době kontroly budete mít příjmy z této činnsti, pak nevyhází a vše bude v pohodě. Pokud ale máte v plánu tvrdit, že z podnikatelského záměru sešlo ..... tak to rovnou vzdejte, neuspějete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2011 5:48
Dobrý den, jsem živnostník a plátce DPH.
Mám dotaz ohledně kurzů potápění a potápění, zda to jde dát do nákladů.
Protože se potápím a baví mne to, rozhodl jsem se, že se tomu budu věnovat jako instruktor.
K tomu musím absolvovat 2 kurzy a množství ponorů dříve, než mi bude vystavena instruktorská licence.
Může to trvat cca 2 roky. Jako profesionální stupeň je chápán až ten druhý kurz (proto je taky nejdražší). Do té doby se jedná o klasické rekreační potápění, ale kterým se připravuji pro profesionální stupeň.
Část těch ponorů se dá udělat tady, ale pro většinu musím cestovat do zahraničí.
Můžu si již nyní dát tyto náklady do účetnictví?
Mám ŽL na cestovní agenturu a průvodce, ale zatím v tom nic nedělám.
Výstroj si asi můžu dát do nákladů, když zahájím provoz e-shopu s touto problematikou. Že?
Děkuji za radu.