Re: Odevzdání docházky zaměstnance
Tsíí jo, dneska to je teda tady fakt dobrý :-)
Samozřejmě se jednalo o rozvázání PP dohodou - napsala jsem blbost.
Právě, že si mistrová nepamatuje,přesčasy nebyly určitě, ale neví, jestli měl dovolenou nebo propustku.
Jde mi o to, aby to bylo ošetřený kvůli případné kontrole OSSZ nebo UP.
Děkuji.
Výpověď dohodou je nesmysl. Je buď výpověď, při které vždy běží výpovědní doba, nebo dohoda, při které poměr skončí dohodnutým dnem. Zřejmě jste tedy chtěla napsat, že se zaměstnanec dohodl se zaměstnavatelem na skončení.
No - a tu docházku si nosí domů? Copak ji nenechává ve firmě? Mistrová si nepamatuje, jestli odpracoval všechno nebo jestli třeba vybíral dovolenou? Pokud si aspoň pamatuje, že odpracoval všechny dny a hodiny, tak bych mu je zaplatila. Na případné přesčasy bych ohled nebrala, když nemáte žádný záznam o nich.
Samozřejmě se jednalo o rozvázání PP dohodou - napsala jsem blbost.
Právě, že si mistrová nepamatuje,přesčasy nebyly určitě, ale neví, jestli měl dovolenou nebo propustku.
Jde mi o to, aby to bylo ošetřený kvůli případné kontrole OSSZ nebo UP.
Děkuji.
pokud byl PP ukončen dohodou, tedy skončil. Zam-tel má za povinnost evidovat odpr.dobu-mino jiných údajů a je tedy problém na straně zam-tele.Pokud máte zaveden Vámi popisovaný propblém, je nutno ho změnit, protože při první kontrole dostanete přes prsty. A to, že děláte tuto práci měsíc, neznamená, že nemusíte mít alespoň ty základní nutné znalosti, je třeba se na takovou funkci odborně nejprve připravit a dále se soustavně vzdělávat. Jako by pilot dopr. letadla usedl za knipl a ptal se, jjak má letodlo řídit, že to dělá teprve měsíc.
Kritika je tady na místě, ale ne směrem ke mzdové účetní. Souhlasím, že je problém na straně zaměstnavatele, jehož je tato účetní buď také zaměstnancem a nebo pracuje na zakázku. Je-li zaměstnancem, tak má jistě nadřízeného a ten by měl toto řešit.
Je-li pracující na zákázku, tak musí dostat správné a nezpochybnitelné podklady pro výpočet mzdy (opět zodpovědnost zaměstnavatele).
Nakonec rada: Odchozí zaměstnanec měl rovněž svého nadřízeného, který mu jistě podepsal již výše citovanou dohodu. Tento nadřízený Vám musí předat písemně i docházku stvrzenou svým podpisem.
Byla to dost tvrdá kritika, ale bohužel skutečnost je taková. U nás dělník dostane úkolák na počátku měsíce- píše a rozepisuje i na zakázky během měsíce, pak odevzdá a mistr odsouhlasuje a ten musí mít evidenci, kde pracoval a kolik hodin-jsme stavební firma.A to víte, že v tom bývá binec.
A já jako účetní v tom moc nezměním, protože šéf řekne, že dělník musí pracovat, odvádět výkony a my jsme tu na to, aby to bylo v pořádku.nezatěžovat dělníka......
Já jsem na tom podobně, taky se mi stává, že v docházce má 8 a přitom já mám na tyto dny jeho neschopenku, oni to ti dělníci nijak neřeší, mistr má několik staveb, takže se stane, že se na některou během dne nedostane a zjišťuje zpětně ... Ale taky záleží na Vás, jak si je "vycepujete". Jde to pomalu a těžko, připadám si jako Sisyfos, ale přece jen je to lepší, než když jsem tu začínala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2011 12:30
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec dal výpověď v polovině měsíce a vůbec nekomunikuje. Neodevzdal ani docházku za odpracované dny. Pokud neodevzdá ani k výplatnímu termínu, mohu mu napsat dovolenou nebo neplacené volno?