Hlavní navigace

INTRASTAT-špatně vykázaný+služba

  • (neregistrovaný)

    25. 5. 2011 14:03

    Dobrý den,
    prosím o radu zkušeného člověka s vykazováním intrastatu. V měsíci březnu bylo odesláno do EU 5000kg materiálu. Ovšen byla vystavena faktura na 5500 kg dle dodacího listu našeho skladníka. Na tuto hmotnost i cenu bylo provedeno hlášení do intrastatu za březen 5500kg odeslání. V dubnu bylo zjištěno, že tam skutečně jelo pouze 5000kg, byla to chyba skladníka, který špatně udělal výdejku, proto byl vystaven dobropis na -500kg. Jak tuto věc hlásit v intrastatu, když se nejedná o reklamaci ani o slevu na zboží? Byla to chyba ve vykazování. Jaký kód použít? Nebo stačí pouze v hlášení za březen stoupnout přímo na tu odeslanou větu a dát opravit normálně s kódem 11?
    A druhá otázka směřuje ke službě - polská firma si u nás nechala v dubnu přepracovat materiál. Námi byla vystavena faktura za granulaci plastu polské firmě - vykazuje se v intarstatu?
    Moc děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 6. 2011 12:06

      fidelka (neregistrovaný)

      Re: INTRASTAT-špatně vykázaný+služba
      Dobrý den,
      tam se to opravuje pokud je rozdíl od původní věty 5% . Ale i když je to méně , může se oprava provést. Není to na závadu.
      Normálně odečtete ten rozdíl od původní hmotnosti . A pokud se měnila i cena ,tak opravíte i cenu.

      A služby.

      Pokud jste dovezli materiál z polské fy a tady jste ho opracovali a vyvážite opracovaný zpět do té samé firmy , tak se to do I vykazuje. Ale je to tak ( záleží co máte za povinost vykazovat ) jestli odeslání , či přijetí. NEBO OBOJE. ¨Napište mě co máte vykzovat a já vám napíši co a jak¨. Meil - fidelkaneveceralova@seznam.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).