cestovné,OSVČ-FO+spolupracující? Prosím!
>Dobrýho dne! Prosím, vedu PÚ ve firmě OSVČ. Majitel jede
>na služební cestu na nákup materiálu do zahraničí a s
>ním jede "spolupracující osoba", jedou autem, který je
>zahrnut v majetku firmy. Na co mají nárok? Náklady
>spojené s cestou (parkování, mýtné apod)určitě, ale co
>stravné, kapesné, pokud pojedou na delší dobu? Mate mě
>to OSVČ a spoluprac. osoba. Je mi to jasné v s.r.o.,
>tady si nejsem jistá. Moc děkuji za rady
Re: cestovné,OSVČ-FO+spolupracující? Pro
Podle mého náklady na auto spojené se služební cstou určitě a pak stravné i 40% kapesného podle doby strávené za hranicemi, tak, jak se počítá u zaměstnanců. Doporučuji ale vyhotovit Zprávu z této cesty, kde bude vidět účel a smysl, který souvisí s jejich podnikáním a tím i oprávněnost cesty. Více třeba tady http://www.podnikatel.cz/clanky/jak-na-stravne-a-kapesne-podnikatelu/
..je to sice na rok 2010, ale kromě sazeb se myslím nic nezměnilo. A když zkusíte zadat třeba na Seznamu Cestovné OSVČ, nalezne Vám to plno odkazů, hlavně jak v DE zaúčtovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 5. 2011 12:27
Dobrý dne! Prosím, vedu PÚ ve firmě OSVČ. Majitel jede na služební cestu na nákup materiálu do zahraničí a s ním jede "spolupracující osoba", jedou autem, který je zahrnut v majetku firmy. Na co mají nárok? Náklady spojené s cestou (parkování, mýtné apod)určitě, ale co stravné, kapesné, pokud pojedou na delší dobu? Mate mě to OSVČ a spoluprac. osoba. Je mi to jasné v s.r.o., tady si nejsem jistá. Moc děkuji za rady