Re: Srážky ze mzdy - pořadí výkonů rozho
Pokud byl 2. ex.příkaz doručen předchozímu zaměstnavateli již před tím 1. (podívejte se také, kdy byl vystaven ten 1.), přestanete nyní na ten 1. srážet a začnete srážet na ten 2. , protože získal své pořadí doručením již v r.2008. Je chybou minulého zaměstnavatele, že ho do zápočťáku nenapsal (pokud vůbec máte zápočťák - oni je leckdy rádi ztrácejí...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 5. 2011 18:08
Dobrý den,
mám dotaz ohledně provádění srážek ze mzdy. U povinného provádím srážky na exekuční příkaz pro nepřednostní pohledávku. Za dva měsíce mi teď přišel další exekuční příkaz také pro nepřednostní pohledávku, který má dle uvedeného textu v příkazu lepší pořadí, protože byl doručen předchozímu zaměstnavateli již v roce 2008. V prvnim příkazu žádná zmínka o doručení není. Který příkaz má nyní přednost na provádění srážek, první nebo druhý? Dle § 280 o.s.ř. mi to je jasné, ale co § 293 o.s.ř.? Mám tedy ukončit provádění srážek na 1. příkaz a srážet jen 2. příkaz? Děkuji za odpověď.