Re: škodná událost na majetku
Jestli jste o náhradě škody neměla účtovat už vloni - alespoň dohadnou položku-nevím, jak to máte. Podobný případ je tady někde v historii.
POkud jste dostali náhradu od pojišťovny, z jakého důvodu byste fakturovala té firmě? T65o si asi vyřídí pojišťovna z jejich pojištění?
A co tam budete účtovat? Máte zaúčtovanou opravu a následně náhradu škody. NIc jiného bych neúčtovala.
POdle mého ano, ale jak jsem psala, je otázka, jestli ten výnos neměl být už v roce 2010, jestli jste předpokládali náhradu škody a neměli to mít v dohadné položce. My jsme něco podobného řešili vloni také, i tady na tomto fóru, mělo by to být v jednom roce.
Náhradu škody jsme předpokládali, ale faktura za opravu byla na 46tis a do Vánoc nám neřekli, kolik nám dají, ta škodná událost se řešila rok ... Teď nám přišlo 22tis ... řešil to šéf a s ním je špatná domluva, řekl mi k tomu pět a půl věcí. Ale zkusím se podívat do zákona, jestli jsem přece jenom neměla vytvořit nějakou dohadnou položku.
tomto fóru, mělo by to být v jednom roce.
>
>Náhradu škody jsme předpokládali, ale faktura za
>opravu byla na 46tis a do Vánoc nám neřekli, kolik nám
>dají, ta škodná událost se řešila rok ... Teď nám přišlo
>22tis ... řešil to šéf a s ním je špatná domluva, řekl
>mi k tomu pět a půl věcí. Ale zkusím se podívat do
>zákona, jestli jsem přece jenom neměla vytvořit nějakou
>dohadnou položku.
Pokud byla oprava loni, tak účtujete i dohad do roku 2010
388/648
V letošním roce jen "upravíte dle skutečné výše na základě"dopisu" z pojišťovny 378/388 a pokud byl dohad vyšší 648/388, nižší 388/648.
Trefit na korunu, by jste se asi neměli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 5. 2011 7:24
prosím o radu, škodná událost na majetku firmy. Cizí nákladní auto nám zničilo sloupek u brány. Pojišťovna nám vyplatila vzniklou škodu na majetku, jak zaúčtovat? 548/325 a pak 378/648? Škoda byla v loňském roce, nárok od pojišťovny až letos ... a mám škodnou událost přefakturovat firmě, která škodu způsobila? přesněji řečeno její řidič? děkuji předem za info H.