Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 5. 2011 16:26
Dobrý den, se svojí manželkou vlastníme s.r.o., oba jsme jednatelé,
s.r.o. má neuhrazené pohledávky vůči nám oběma za zásoby, které jsme prodali do s.r.o. a v této době je nedokáže zaplatit. Navíc moje žena odchází k 30.09. 2011 do starobního důchodu a už nechce podnikat- už chce mít klid. Nevíte, prosím, jak z této situace nejlépe vybruslit?
Já jsem se domníval, že bychom po zápisu u právníka převedli neuhrazené pohledávky na kapitálový účet, jako nepeněžní vklad a potom by moje žena ze s.r.o. vystoupila bez nároku na jakoukoli úhradu. Vklad 100 000 Kč by převedla ma mě.Myslíte, že je to možné?? Spolenost by dále pokračovala v činnosti pouze s jedním jednatelem.
Druhá možnost je ukončení s.r.o.- neuhrazené pohledávky bych si ze s.r.o. vzal ve formě zásob / tak jsem je i prodal nebo prodali/ a dál podnikal jako fyzická osoba.
P.S.
nerozvádíme se, ani nerozcházíme, pouze přišel čas důchodu a tato situace se bude muset dořešit. Poradíte prosím???
Děkuji Pepík 11