Re: ztráta,uplatnění ztráty
Náte ji vyměřenou? Neměla jste třeba kontrolu na jejímž základě se vám ztráta snížila?
To je divné.
Dorý den. Ne, volala mi paní z FU, že když zadávala do počítače daňové přiznání, tak jí počítač nevzal zapsanou ztrátu. Nic není vyměřené, kontrola není. Ježiš, doufám, že jsem nikomu nezkomplikovala život. Kriste pane, to bych opravdu nerada. Teď když to čtu, tak si uvědomuji, že cizí člověk na to může mít vskutku jiný pohled. Nikoho jsem neuplatila, není to rodiný příslušník, jen jsem asi úplně blbá. Částka daně je malá, šlo spíš o princip. Homolková
Nevím, proč byste měla být úplně blbá. Ať se paní z FÚ nezlobí, ale to, že jí něco nevezme počítač není argument. Měla by Vám zdůvodnit, proč si ztrátu, kterou jste si uvedla do DP nemůžete uplatnit. Moje rada. Zkontrolujte si, jestli jste si náhodou (omylem) tu ztrátu ze 2005 neuplatňovala již v minulých letech a jestli částka té ztráty odpovídá. To jen pro Váš klid. Pak bych paní na FÚ řekla, že jste zkontrolovala a že na vaší straně by to mělo být v pořádku. Pak to nechte na ní. Pokud Vám daň za 2010 vyměří bez odečtu té ztráty, pak Vám také musí zdůvodnit, proč ten odečet neuznala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2011 13:15
Dobrý den. Mám problém. Mohla jsem si v daňovém přiznání za rok 2010 uplatnit ztrátu, která vznikla v roce 2005? § 34 jsem tak pochopila. Děkuji Vám za odpověď, je to důležité. Homolková