Re: pracovní poměr na dobu určitou
Pokud uzavíráte pracovní poměr na dobu určitou, tak nebude žádná výpověď, ale pracovní poměr skončí sjednaným dnem. Tedy pokud nebudete chtít, aby skončil dříve, než sjednaná doba uplyne. Dobu si sjednáte v pracovní smlouvě a je na vás na jak dlouho. Nepište na rok, ale napiště konkrétní datum.Pracovní poměr se sjednává na dobu určitou od 1.6.2011 do 31.5.2012.
No to jsem tomu dala, tak že moje předchozí odpověď byla rada do budoucna, a pro tentokrát se podívejte do občanského zákoníku, na který se odvolává zákoník práce , při určování času.
odkaz na občanský zákoník nepomohl, tak že tady to je :
Zákoník práce § 333
(1) Počítání času se řídí § 122 občanského zákoníku.
Občanský zákoník
Počítání času § 122
(1) Lhůta určená podle dní počíná dnem, který následuje po události, jež je rozhodující pro její počátek. Polovinou měsíce se rozumí patnáct dní.
(2) Konec lhůty určené podle týdnů, měsíců nebo let připadá na den, který se pojmenováním nebo číslem shoduje se dnem, na který připadá událost, od níž lhůta počíná. Není-li takový den v posledním měsíci, připadne konec lhůty na jeho poslední den.
(3) Připadne-li poslední den lhůty na sobotu, neděli nebo svátek, je posledním dnem lhůty nejblíže následující pracovní den.
Podle mne to bude konec PP na dobu určitou 1.6.2011, přesně podle odst. 2.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
29. 5. 2011 20:01
Máme zaměstnance ,který má pracovní poměr na dobu určitou od 1.6.2010 a to na rok.Výpověď bude po roce na datum 31.5.2011 nebo 1.6.2011.Jaké datum mám psát na odhlášky a na výpověď.Moc děkuji za brzkou odpověď.