Re: Absence v práci
1. možnosdt-písemně ho upozorněte, že porušuje zvlášť hrubým způsobem své povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci a pokud ihned nenastoupí do práce, může to zamětnavatel řešit okamžitým zrušením PP ze strany zamstnavatele dle § 55/1 b) ZP. Třeba si to rozmyslí a nastoupí a pak ho budete dále řešit.
2. možnost- počkejte, až A bude min. 5 a pak mu ok.zrušte PP dle výše psaného § ZP.Pokud máte odbory, musíte to s nimi projednat.
Re: Absence v práci
Odbory nemáme. Takže jestli to chápu správně za A nedávám mzdu a odvádím jenom 13,5 % z minimální mzdy, ale to mu pak strhnu? A SP platím tedy jenom z toho, kdy byl skutečně v práci a tedy za dobu absence neplatím nic. Jenom jsem se chtěla zeptat, jestli mně můžete odkázat na nějký zákon a paragraf kde to najdu? A těch 5 dnů je taky někde přesně dáno? děkuji
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
30. 5. 2011 15:03
Dobrý den, co mám dělat když mi zaměstnanec odmítne nastoupit do práce. Předpokládám, že mu nemůžu jen tak dát výpověď, ale zdá se mi nespravedlivé za něho platit SP+ZP atd. Jsem v tom nováček, poradíte mi někdo? díky