Podnikání v ekologické likvidaci autovraků

• 13. 12. 2011 21:44

Dobrý den.

Stavím autodílnu za účelem podnikání. 
    Zajímalo by mne, jaké podmínky musím splňovat, jakou koncesi, ŽL atd. by jsem potřebovat, pokud by jsem chtěl provádět ekologickou likvidaci autovraků. Mohu takovou činnost provádět? Budu moci vystavovat doklad o ekologické likvidaci vozidla, na jehož základě lze z registru vozidlo odhlásit?

Za informace děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 12. 2011 21:33

bez přezdívky

Dobrý den, musíte mít živnostenské oprávnění pro Podnikání v oblasti nakládání s nebezpečnými odpady. Jedná se o vázanou živnost, pro získání živnostenského oprávnění tedy musíte splňovat zákonné podmínky. Konkrétně tyto (cituji z přílohy živnostenského zákona): 

> a) vysokoškolské vzdělání a 1 rok praxe v oboru, nebo
      > b) vyšší odborné vzdělání v technickém nebo přírodovědném oboru vzdělání a 3 roky praxe v oboru, nebo
      > c) střední vzdělání s maturitní zkouškou v technickém nebo přírodovědném oboru vzdělání a 3 roky praxe v oboru, nebo
      > d) osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné kvalifikaci pro příslušnou pracovní činnost vydaný zařízením akreditovaným podle zvláštních právních předpisů, nebo zařízením akreditovaným Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, nebo ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována, a 4 roky praxe v oboru.

• 18. 1. 2017 11:30

Tomáš (neregistrovaný)

Zajímalo by mne, jaké podmínky musím splňovat, jakou koncesi, ŽL atd. by jsem potřebovat, pokud by jsem chtěl provádět ekologickou likvidaci autovraků. Mohu takovou činnost provádět? Budu moci vystavovat doklad o ekologické likvidaci vozidla, na jehož základě lze z registru vozidlo odhlásit? Vím,že tu byl dotaz již zodpovězen,nicméně je to 5 let a od té doby se mohlo mnohé změnit.Jsem vyučený automechanik a v oboru pracuji min.13let.
      Děkuji
      Tomáš

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).