Re: neomluvená absence
Odstupné? To si doufám děláte srandu. V žádném případě odstupné nenáleží.
Pracovat se mu očividně nechce a vy se ještě staráte, kolik bude mít podpory v nezaměstnanosti ?
>>>Písemné upozornění k neustálým neomluveným absencím a
>>>k vývza k ostranění těchto absencí spadá pod §52f
>>>nebo
>>>spíše g? děkuji za radu
>>jednoznačně pod g), výzva k odstranění je nesmysl,
>>pro
>>absence stačí upozornění, pokud se budeou opakovat,
>>že
>>zam-tel dá výpověď dle 52 g) a stačí, když už jste to
>>tak udělali.
>
>a odstupné v tomhle případně nepřísluší že?NE
a nevíte,
>jestli o to bude mít pak míň peněz na pracovním úřadě?
NE
né, to určitě nejsem. Proto také o tom nerozhoduji. Ale kdybych rozhodovala, dala bych mu výpověď, jestli by i dál zameškával. Já jsem se na to ptala, protože mě to zajímalo, né proto, že by to změnilo něčí rozhodnutí. A je to fakt klučina, je mu 20 a rozešla se s ním holka, tak blbne a má pak absence. Zameškal v měsíci 2 dny, tak mu za to máme hned utrhnout hlavu, dát výpověď a poslat na pracák bez podpory by mu asi moc nepomohlo. Chceme ho proto nejdřív napomenout a vysvětlit mu, co mu za to hrozí. Když na to bude kašlat dál, tak mi se tím taky zaobírat nebudeme a vyhodíme ho. Jsme přece taky lidi a každý jednou udělá blbost. To je teda můj názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2011 9:00
Písemné upozornění k neustálým neomluveným absencím a k vývza k ostranění těchto absencí spadá pod §52f nebo spíše g? děkuji za radu