Re: Potvrzení tiskopisů od OSSZ
Já si zakládám pouze průvodní dopis se seznamem přihlášek (odhlášek, ELDP), když to tam nesu osobně, také si nechávám potvrdit průvodní dopis. Nikdy po mně nic jiného nechtěli. Nemyslím si, že by vám poštou vraceli potvrzené vaše kopie, to tak max. když byste je tam nosila, tak vám je u přepážky potvrdí.
Nikdo Vám to vracet nebude, to mi věřte,dávali jsme do obálky i známku s obálkou a nic. Řešíme to tak, že to dáváme přímo na podatelnu a necháme si dát na jednu kopii razítko.Jinak jsem nikdy nezažila, že by toto /razítko/ kontrola chtěla vidět.Stačí vytvořená přihláška a odhláška.
My jsme měli kontrolu OSSZ letos,zjistilo se, že 3 lidi neměli přihlášené,naštěstí jsem náhodou měla přihlášky s razítkem OSSZ, 2009 jsem je tam nosila osobně,tak to bylo v pohodě...Normálně totiž posílám na OSSZ všechno doporučeně, takže nemám potvrzeno nic.
Doporučuji vše nechat potvrdit! Já jsem vše nosila osobně do schránky přímo na sociálce pouze originál, nic jsem si potvrzovat nenechávala - proč taky, když to osobně hodím do schránky. Za předchozích 15 let jsem neměla problém. Až poslední rok - 2x mi přišel výhružný dopis, že jestli do 10 dnů neodevzdáme přehledy, hrozí nám pokuta až 200 tisíc! Byla jsem si na 100 % jistá, že jsem přehledy odevzdávala, takže jsem trvala na tom, ať si projdou všechny složky a koukají přehledy najít. Za hodinu mi paní volala a moc se omlouvala, že přehledy sice do složky založili, ale nikdo je nezaúčtoval - tudíž pro ně neexistovaly :-). Od té doby si nechávám vždy potvrdit kopii a mám jistotu!
Dělám si od všeho kopie s datem odeslání. Takže by se dalo dohledat podle odeslané pošty, že to tam bylo posláno. Není to tak průkazný, jako potvrzení, ale aspoň něco mám v ruce - bráno zdravým rozumem, když si něco okopčím, těžko to budu originál vyhazovat, místo abych ho poslala. Bude jim to tak muset stačit.
My jsme posílali průvodní dopisy se seznamem posílaných dokumentů (byli jsme malá organizace), ale nejspíš je ani nečetli. Stalo se nám, že se vrátil potvrzený zápočťák i s rozříznutým naším dopisem, jak otvírali obálku. Úplně nejlepší je posílat co se dá elektronicky. Nám přihlášky a odhlášky vytváří automaticky program.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2011 9:25
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda příhlášky a odhlášky zaměstnanců na OSSZ musím posílat i s kopií, aby mi ji potvrzenou poslali zpátky. Nikdy jsem to nedělala, ani jsem to jako povinnost nikde nenašla, ale chystáme se na kontrolu a mají tam napsáno, že chtějí předložit potvrzené přihlášky a odhlášky zaměstnanců.
Děkuji předem moc za radu.