Hlavní navigace

Počítají se přijaté zálohy do obratu?

  • (neregistrovaný)

    31. 5. 2011 12:39

    Dobrý den,

    nevím si rady, prosím, poraďte. S.r.o. staví byty a od budoucích majitelů bytů vybírá zálohy. Počítají se tyto zálohy do obratu a je tedy povinnost stát se plátcem dph? Jde o desítky milionů korun. Nebo se plátcem stane, až budou byty dostavěné a na základě kupní smlouvy proběhne prodej? Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2011 17:47

      aleš (neregistrovaný)

      Re: počítají se přijaté zálohy do obratu
      spis se zeptam jinak. To stavi nejake s.r.o. byty a neni dobrovolne platcem dph? proboha proc? narokuje 20% a bude odvadet 10%. 10% ji jeste zbyde. kdo ji to proboha poradil? s.r.o. ktera stavi cosi v desitkach milionu nema danoveho poradce?

    • 31. 5. 2011 18:24

      xmatl (neregistrovaný)

      Re: počítají se přijaté zálohy do obratu
      Spíš je to o tom, jestli je možné toto: údajně by měli přestat být plátci, vybrat zálohy od lidí, v 1 okamžik se všemi lidmi podepsat kupní smlouvy a vybrat zbytek peněz, pak se stát plátci a z faktur od dodavatelů, které přijdou zrovna v ten okamžik si nárokovat vrácení dph. tím pádem by "vydělali" 20% od státu. Opomíjím fakt, že je obcházení zákona a zdá se mi to nereálné.

    • 31. 5. 2011 20:14

      alen1 (neregistrovaný)

      Re: počítají se přijaté zálohy do obratu
      Naprostý nesmysl.
      To by jim žádný daňový poradce neposvětil.
      A na základě čeho přestanou být plátci?
      A pak se jakoby nic znovu registrují?
      A co ostatní ustanovení zákona o DPH?

    • 1. 6. 2011 11:27

      aleš (neregistrovaný)

      Re: počítají se přijaté zálohy do obratu
      ;o) cesky narod fakt vymysli cokoliv. tohle by snad nikoho v EU ani nenapadlo.
      pripomenu jen zakladni pravidlo dph.
      Narokovat dph si muzete POUZE na zdanitelna plneni. Budete mit zdanitelna plneni? Podle toho co pisete tak penize mate predtim, takze nebudete. Takze i kdyz by toto vse vyslo a pak jste si narokovali protoze uz jste ty platci dph, tak nemate na narok na vratku dph. Pozorna spravcova dane by na to mela hned prijit. Kdyz ne hned, tak mozna za rok, nebo za dva a nebo vam to projde o cemz ale silne pochybuju.
      Teoreticky. Ja jsem platce, narokuju si z najmu, telefonu, ... ale protoze jsem za cely rok nemel to zdanitelne plneni, tak na konci roku v ramci vyrovnani dph za cely rok ho FU cele pekne vratim.

    • 1. 6. 2011 20:15

      xmatl (neregistrovaný)

      Re: počítají se přijaté zálohy do obratu
      Já jsem jim říkala hned, že tohle si musí vyřešit s daňovým poradcem. Já k tý otázce přišla jako slepý k houslím, tak jsem si myšlenku, že je to kravina, chtěla nechat ověřit i někým jiným. Děkuju vám!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).