Pracovní smlouva - důchodce

• (neregistrovaný)

31. 5. 2011 13:53

Dobrý den, mám takový dotaz: Máme zaměstnance, který ještě není důchodcem, ale v průběhu září se jím stane. Pracovní smlouvu má do konce roku a já bych se chtěla zeptat, jak to bude jestli se rozhodne, že bude dál pokračovat v pracovním poměru? - ukončí stávájící pp a sepíšeme novou smlouvu jako důchodce? A jestli se rozhodne, že již pracovat nechce, tak musí dát sám výpověď? Děkuji moc za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2011 13:57

(neregistrovaný)

Re: Pracovní smlouva - důchodce
      Jestliže bude pracovat dál, nic se nemění a kdyby chtěl skončit, tak Dohoda o rozvázání PP.

• 31. 5. 2011 14:02

N. N. (neregistrovaný)

Takže důchod nehraje vůbec žádnou roli??? Já jsem si to totiž taky myslela, ale nechci přijít do konfliktu se šéfem, tak to potřebuji mít podložené. Nevíte kde přesně bych to našla v zákoně?

• 31. 5. 2011 14:14

markov (neregistrovaný)

Nikde. :-)) Výpovědní důvod "odchod do důchodu" neexistuje.
      V minulosti byla podmínka týkající se sociálního pojištění, že důchodce nesmí mít smlouvu delší jak 1 rok, ale ta už taky neplatí.

• 31. 5. 2011 15:00

Kara (neregistrovaný)

Den vzniku nároku na důchod (ať u důchod pobírá či ne) je rozhodující jen pro záznamy na ELDP. Pokud tedy bude pracovat dál, budete mít ELDP rozdělený na 2 řádky - na jednom bude kód 1++ a na druhém 1D+ (sledují se dny po vzniku nároku na důchod).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).