Pracovní poměr na dobu určitou

• (neregistrovaný)

31. 5. 2011 14:47

Dobrý den,moc Vás prosím o radu.Vracím se po mateřské dovolené do zaměstnání,můj zaměstnavatel mi místo sice pozdržel,ale nabídl mi smlouvu pouze na dobu určitou a to na dobu jednoho měsíce.Má na to právo?Jestli jsem to dobře pochopila,nemám tudíž nárok na dovolenou,ani na případné odstupné.Kolikrát mi může takto prodlužovat smlouvu po měsíci/na dobu určitou/?Až do doby 2 let?Děkuji předem za radu.Katka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2011 15:02

Kara (neregistrovaný)

Re: Pracovní poměr na dobu určitou
      Zřejmě se nevracíte z mateřské (tj. po půl roce), ale z rodičovské (tj. zřejmě dítě má 3 roky). Jestli máte smlouvu na dobu neurčitou, tak může být změněna na dobu určitou jen s Vaším souhlasem. Upřesněte, jak to vlastně je.

• 31. 5. 2011 15:30

Gaja (neregistrovaný)

Pokud máte původní smlouvu na dobu neurčitou a vracíte se po 3 letech (dítě má 3 roky), tak nic nepodepisujte! Chce s vámi asi ukončit pracovní poměr a nechce platit odstupné.

• 1. 6. 2011 15:15

KatkaJavor (neregistrovaný)

Přijde mi,že potřebují,abych vykryla prázdniny,dobu dovolených,nevím jak se zachovat,navíc máme zaplacenou dovolenou na 2. týden v červenci/už od února/,zaměstnavatele jsem upozornila,odpověď byla:Neexistuje,pokud chcete práci,nabízíme smlouvu na měsíc,nemáte nárok na dovolenou,po té vám bude smlouva prodloužena opět na měsíc.Je to možné?V zákoníku jsem nenašla nic,co by mému zaměstnavateli mohlo v tomto bránit.Katka

• 1. 6. 2011 16:09

Kara (neregistrovaný)

Pokud tomu dobře rozumím, tak teď již jeho zaměstnanec nejste, protože Vám poměr na dobu určitou už skončil, je to tak? No tak to se musíte rozhodnout, zda znovu nastoupíte a oželíte dovolenou nebo nenastoupíte. Smlouvu na dobu určitou Vám může prodlužovat třeba po měsíci. Jak dlouho to tak může dělat, to záleží na tom, kdy Vám skončil ten předešlý poměr na dobu určitou. Pokud už od té doby uplynulo půl roku, tak to tak může dělat 2 roky.

• 1. 6. 2011 15:08

KatkaJavor (neregistrovaný)

Ano vracím se po 3 letech,je to složitější,měla jsem smlouvu na dobu neurčitou,před mateřskou mi měnili pozici,tudíž jsem byla nucena podepsat novou smlouvu na dobu určitou,nyní mi nabídli ,že se mohu vrátit,ale za výše uvedených podmínek.

• 1. 6. 2011 15:40

Gaja (neregistrovaný)

To se teď musíte rozhodnout..., jestli nastoupit (předpokládám, že vám smlouva na dobu určitou už skončila) znovu a nebudete mít žádnou dovolenou a navíc pracovní poměr nejistý (pouze na měsíc)... nebo půjdete na pracák, užijete si dovču a pak najdete lepší prácí a lepšího zaměstnavatele. Ale nevím v jakém oboru se pohybujete a jaké je vaše situace (osobní a hlavně finanční). Já osobně bych už k takovému zaměstnavateli nešla. Přeji Vám ať se rozhodnete správně :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).