Re: Pracovní poměr na dobu určitou
Přijde mi,že potřebují,abych vykryla prázdniny,dobu dovolených,nevím jak se zachovat,navíc máme zaplacenou dovolenou na 2. týden v červenci/už od února/,zaměstnavatele jsem upozornila,odpověď byla:Neexistuje,pokud chcete práci,nabízíme smlouvu na měsíc,nemáte nárok na dovolenou,po té vám bude smlouva prodloužena opět na měsíc.Je to možné?V zákoníku jsem nenašla nic,co by mému zaměstnavateli mohlo v tomto bránit.Katka
Pokud tomu dobře rozumím, tak teď již jeho zaměstnanec nejste, protože Vám poměr na dobu určitou už skončil, je to tak? No tak to se musíte rozhodnout, zda znovu nastoupíte a oželíte dovolenou nebo nenastoupíte. Smlouvu na dobu určitou Vám může prodlužovat třeba po měsíci. Jak dlouho to tak může dělat, to záleží na tom, kdy Vám skončil ten předešlý poměr na dobu určitou. Pokud už od té doby uplynulo půl roku, tak to tak může dělat 2 roky.
Ano vracím se po 3 letech,je to složitější,měla jsem smlouvu na dobu neurčitou,před mateřskou mi měnili pozici,tudíž jsem byla nucena podepsat novou smlouvu na dobu určitou,nyní mi nabídli ,že se mohu vrátit,ale za výše uvedených podmínek.
To se teď musíte rozhodnout..., jestli nastoupit (předpokládám, že vám smlouva na dobu určitou už skončila) znovu a nebudete mít žádnou dovolenou a navíc pracovní poměr nejistý (pouze na měsíc)... nebo půjdete na pracák, užijete si dovču a pak najdete lepší prácí a lepšího zaměstnavatele. Ale nevím v jakém oboru se pohybujete a jaké je vaše situace (osobní a hlavně finanční). Já osobně bych už k takovému zaměstnavateli nešla. Přeji Vám ať se rozhodnete správně :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2011 14:47
Dobrý den,moc Vás prosím o radu.Vracím se po mateřské dovolené do zaměstnání,můj zaměstnavatel mi místo sice pozdržel,ale nabídl mi smlouvu pouze na dobu určitou a to na dobu jednoho měsíce.Má na to právo?Jestli jsem to dobře pochopila,nemám tudíž nárok na dovolenou,ani na případné odstupné.Kolikrát mi může takto prodlužovat smlouvu po měsíci/na dobu určitou/?Až do doby 2 let?Děkuji předem za radu.Katka