Re: neplacené volno
neplacené volno Vám dát nemůže
o neplacené volno byste musel požádat sám a museli byste se dohodnout (písemně), jak bude hrazeno ZP, zda celé zaplatíte Vy nebo 4,5% zam-ec + 9% zam-tel
docházejte do zaměstnání a žádejte práci nebo Vás nechá doma, ale bude placena překážka na straně zam-tele (nechte si od něho napsat písemně, že máte být doma - od/do kdy a že tato překážka bude od něho placena)
Děkuji, který § zákoníku to je, abych byl kapku v "obraze", zam-tel má provozovnu mimo provoz a tudíž není práce, tak mi prostě sdělil, že mám být doma na neplaceném volnu, mně se to takky nezdá, myslím že je to překážka na straně zam-tele, když budu i tak doma, tak pojištění platí on nebo jak to bude, nechtělo by to nějakou dohodu, kdo to zaplatí?
>>>Dobré ráno všem, ukončil jsem neschopnost a při
>>>nástupu mi zam-el sdělil, že pro mě nemá práci a že
>>>mi
>>>dává
>>>neplacené volno, je toto možné?, když je to vlastně
>>>je
>>>jeho vina (PŘEKÁŽKA). jak to bude třeba s ZP a SP
>>>když
>>>vlastně budu doma?
>>
>>neplacené volno Vám dát nemůže
>>o neplacené volno byste musel požádat sám a museli
>>byste se dohodnout (písemně), jak bude hrazeno ZP,
>>zda
>>celé zaplatíte Vy nebo 4,5% zam-ec + 9% zam-tel
>>docházejte do zaměstnání a žádejte práci nebo Vás
>>nechá doma, ale bude placena překážka na straně
>>zam-tele
>>(nechte si od něho napsat písemně, že máte být doma -
>>od/do kdy a že tato překážka bude od něho placena)
>
>Děkuji, který § zákoníku to je, abych byl kapku v
>"obraze", zam-tel má provozovnu mimo provoz a tudíž není
>práce, tak mi prostě sdělil, že mám být doma na
>neplaceném volnu, mně se to takky nezdá, myslím že je to
>překážka na straně zam-tele, když budu i tak doma, tak
>pojištění platí on nebo jak to bude, nechtělo by to
>nějakou dohodu, kdo to zaplatí?
§ 207-209 Zákoníku práce
měl byste být placený průměrem (jako na dovolenou)
tato náhrada mzdy podléhá srážce SP, ZP a bude daněna
Díky, takže to shrnu, dle § 208 ZP má zam-tel překážku mi dát práci, takže mi náleží vlastně mzda jako kdybych pracoval s tím, že za mně bude platit i pojištění. Když mu to takhle "naservíruju"na papíru, a on mi to potrvdí podpisem, tak jsem vlastně já "krytej". Je to tak? Nerad bych aby se někdy v budoucnu z toho něco neobrátilo proti mně, protože to volno bude asi na delší dobu.
ještě tam jsou 2, taky prý na nepl. volnu, já snimi nejsem v kontaktu, to jsou takový "vlezprdele" k našemu zam-eli, se zam-elem je to složitý, dluží mi i nějaké peníze, no nechám si to od něj písemně aby nebyl problém (s tím, že za mn+ě bude platit i to pojištění)
dost dobře nechápu, jak to myslíte s tím, že bude za Vás platit pojištění
pokud se domluvíte na neplac. volnu, tak on celé platit nemůže, celé platit můžete Vy nebo část Vy a část zam-tel
a pokud by to byla překážka na str. zam-tele (což se domnívám by tak mělo být), potom se sráží klasicky SP + ZP (vždy část zam-ec a část zam-tel) a daní se zam-ci
to už jsem propásl, marodím od listopadu 2010, dlužné peníze jsou z doby předtím, leda, že by mi nevyplatil teď tu náhradu mzdy a za měsíc (respl. dvou) bych to mohl zrušit že s nárokem na odstupný, jenže prblém je v tom, že on prakticky žádný peníze ani nemá. No nic prostě písemné jeho potvrzení a budu doma s náhradou mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2011 6:44
Dobré ráno všem, ukončil jsem neschopnost a při nástupu mi zam-el sdělil, že pro mě nemá práci a že mi dává neplacené volno, je toto možné?, když je to vlastně je jeho vina (PŘEKÁŽKA). jak to bude třeba s ZP a SP když vlastně budu doma?