Re: neopravnena exekuce
§55 z.č.120/2001 Sb.
Zastavení exekuce
(1) Návrh na zastavení exekuce může povinný podat do 15 dnů ode dne, kdy se dozvěděl o důvodu zastavení exekuce. Návrh na zastavení exekuce se podává u pověřeného exekutora.
(2) Podá-li účastník návrh na zastavení exekuce, exekutor do 15 dnů od doručení návrhu vyzve další účastníky exekuce, aby se vyjádřili, zda s návrhem souhlasí, a aby se v případě, kdy nesouhlasí s tvrzeními obsaženými v návrhu na zastavení, vyjádřili k návrhu a předložili listiny k prokázání svých tvrzení. Jestliže všichni účastníci se zastavením exekuce souhlasí, exekutor vyhoví návrhu na zastavení exekuce do 30 dnů od marného uplynutí lhůty k vyjádření nebo od doručení souhlasného vyjádření, nastalo-li dříve. Nevyhoví-li exekutor návrhu na zastavení exekuce, postoupí jej společně s exekučním spisem v uvedené lhůtě k rozhodnutí exekučnímu soudu.
(3) O zastavení exekuce rozhodne exekutor i bez návrhu, souhlasí-li se zastavením oprávněný. Nesouhlasí-li oprávněný, požádá exekutor o zastavení exekuční soud, který při rozhodování postupuje podle odstavce 4.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2011 23:22
dobry den,prisla mi exekuce od zdravotni pojistovny ale nic jim nedluzim jelikoz tu dobu jsem byla na md pred 2 mesici byl u me exekutor sepsat majetek hned jsem sla na pojistovnu tam mi dali stvrzenky o 0dluhu ale pred tydnem mi volal ten exekutor ze si prijede pro veci opet sem sla na pojistovnu tam me zas ubezpecili ze je vse v poradku pro jistotu jsem volala exekutorovy aten mi tvrdi ze sice si volal na pojistivnu a zjistil ze nic nedluzim ale majetek mi zastavit musi nez bude soudni zruseni schvalene coz mi na pojistovne rekli ze je to rastavene,A ja se ptam zda muze exekutor vzit veci kdyz mam dokument s pojistovny 0 dluhu a nebo kdyz prijde a zavolam policii pomuze mi?dekuji