Re: DPH 10% ještě jednou prosím
Je jedno jestli fakturujete majiteli nebo ne. Klidně byste mohl fakturovat i jiné firmě, kterou by opravu bytu zabezpečovala celkově a vy jste byste dělal jen subdodávku. Takže se tím zaobírat nemusíte, stačí, že máte čestné prohlášení, že je to byt.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2011 23:46
Fakturuji zednické práce s 10%, mám čestné prohlášení odběratele,že se jedná o byt, vytiskl jsem si i výpis z KN, ale nerozumím adresám !!! Odběratel požadoval fakturační adresu
PŘ: pan Novák , ulice XXX , Město AŠ
konečný příjemce (adresa na které opravdu zedničil ) pan Novák, ulice yyy, Město AŠ.
A na výpisu z KN je opravdu vlastníkem nemovitosti ( yyy) pan Novák, ALE bytem zzz ?? Postačí to pro prokázání 10% u FÚ???
Má nějak moc nemovitostí nebo bytů??? Mám se tím zaobírat, nebo stačí, že na výpisu je že se jedná o byt? Co když to pronajímá a mě to zatajil? Musím FÚ ještě něco předložit? Děkuji