Re: Paragon za hotové
Dopsat sama nelze - buď doplní dodavatel nebo těch cca 40 Kč dáte do nákladů v ceně nakoupeného produktu, bez odpočtu DPH. Záleží na tom, jestli Vám to stojí za to tam jet.
Re: Paragon za hotové
Když nakupuje účetní nebo odborník na daně, tak si to pohlídá, já to některým lidem opakuji pořád dokola. Když je to z obchodu v místě, tak holt vezmu paragon a nechám dopsat, v případě větších částek odjinud pošlu toho, kdo doklad přinesl. U malých částek je kolikrát lepší se tím nezabývat a dát do nákladů. Ale ještě jiný příklad - co když na dokladu sazba je, ale špatná? Např. tento týden lékárničky z PENNY marketu - na dokladu 20 %, i když má být 10. Pochybuji, že zrovna v PENNY nebo podobných obchodech by prokladní opravila sazbu DPH. Uplatnili jsme těch 10, snad to nebyla chyba?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2011 7:55
Možná to již bylo řečeno ale já v tom mám pořád zmatek - paragon za 220,-kč, datum, předmět nákupu, razítko, ale chybí údaj jaká je sazba dph, co s takovým dokladem?? vrátit a požádat o opravu nebo jenom zavolat a požádat aby si tam také dopsali sazbu a k sobě si ji dopíšu sama??