Re: týdenní prac.doba 20 hod8/týdně a př
uvažujte logicky - kdyby to tak bylo, jak chcete platit, tak by si každý sjednával co nejkratší úvazek (např. 2hod./den), aby hodiny, které odpracuje navíc, měl placené přesčasem (např. 6 hod./den)
a ti, kteří by měli sjednaný úvazek plný (8 hod.), ti by neměli přesčas placený, pokud by 8 hod./den odpracovali
takže z toho vyplývá, že budete platit tolik hodin, kolik odpracuje a to co bude nad FPD, který máte daný ve firmě, budete teprve platit tomuto zam-ci přesčas. přípl.
§ 78/1 i) Zp
Re: týdenní prac.doba 20 hod8/týdně a př
Asi (určitě) máte pravdu, mě zmátlo to, že program automaticky přesčas vyhodnotil k proplacení a pokračovala jsem dál tím, že jsem si přečetla výklad ZP 78 i - na to jsem přišla už před tím, než jste mi to psala ale zdůvodnila jsem si to - prací přesčas ... je práce nad stanovenou týdenní pracovní dobu vyplývající z předem rozvržení pracovní doby a mimo rámec rozvrhu pracovních směn. A nikde jsem si nedovodila, že se musí jednat o týdenní PD stanovenou u zaměstnavatele - z čeho si to odvodím, kde v ZP toto najdu, že se musí jednat o stanovenou týdenní PD u zaměstnavatele? děkuji. Jo a že by si každý sjednával co nejkratší úvazek-vždyť je to na dohodě,to si zase každý sjednávat přece nemůže. Děkuji za radu, kde v ZP najdu to "odvození"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2011 15:52
Dobrý den, prosím poraďte mi. Pokud má zaměstnanec sjednanou kratší pracovní dobu, přesčas je vše až nad stanovenou týdennípracovní dobu. Kolegyně má pracovní smlouvu na týdenní pracovní dobu 20 hodin týdně rovnoměrně rozvrženou na 4 hodiny denně, domnívám se, že práce nad 4 hodiny denně je prací přesčas - po odečtení přestávky, je to tak prosím ? děkuji