Re: Přesčasy
Tak si to pište pro sebe a pak si to volno vyberte s jeho souhlasem, ale na výkazu budete mít normálně 8h.
Re: Přesčasy
Nadřízenému je to jedno jak a kdy si to vyberu. On chce mít práci hotovou a když mám tak mi řekne že můžu a neřeší jestli jdu o čtvrt, půl nebo hodinu. To jen mzdová má s tím neustále problém a říká mi, že kdynby jí na to přišla kontrola tak, že z toho bude mít průser, ale já jsem nic takového v zákoníku práce nenašla, jen, že je to vše na dohodě se zaměstnavatelem a to tak probíhá.
Děkuji Vám všem za odpovědi.
Kačka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2011 13:27
Dobrý den,
často s mi stává, že musím odejít z práce o čtvrt nebo třičtvrtě hodiny později než má konec pracovní doby.
Samozřejmě se souhlasem zaměstnavatele. Naše mzdová účetní mi tvrdí, že nemůžu mít přesčas jen čtvr hodiny, ale nejméně půl hodiny a také mi tvrdí, že když mám třeba 3 hodiny přesčas tak si to musím vybrat nejmé ně po půl hodině, že jít třeba o čtvrt hodiny dříve nelze i když vybírám náhradní volno.
Můžete mi prosím poradit kde bych to v zákoně našla.
Děkuji Kačka