Re: Služební auto i pro soukromé jízdy
I doklad za hotové musíte získat, zkuste vyžádat kopii u benzínky, protože nevím, jak se pak dopočítáte na spotřebu PHM u tohoto auta? To je jedna věc, druhá je vyúčtování zaměstnanci. Musíte vycházet z průměrné spotřeby dle TP a průměrné ceny PHM (nejlépe z faktury CCS, když ji máte). Pronásobením soukromých km pak získáte částku, kterou má zaměstnanec zaplatit. Nezapomeňte na DPH.
Re: Služební auto i pro soukromé jízdy
No jo VENDY, to je problém, on byl v zahraničí a tam mu žádné doklady nedali a už nikdy nedají. Tak co s tím? Za ty soukromé km děkuji, o DPH vím, jen jsem si nebyla jistá, jak to vypočítám. Jen ještě tu průměrnou cenu, nemám to snad brát ze stanovené ceny na letošní rok? Nebo jak bych to vzala z té faktury CCS?
Děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2011 21:14
Prosím zkušené o radu, nikdy jsem toto ještě nepočítala. Zaměstnanec má služební auto a kartu CCS. Bohužel však tankoval i za hotové a doklad nemá. Můžete mi poradit, jak toto vyúčtuji. Dle elektronické knihy jízd vím přesný počet soukromých kilometrů, ale jak budu počítat, kolik za ně má zaplatit?
Děkuji moc.