Re: dovolená po 37 týdenní MD
Protože se doba čerpání mateřské dovolené posuzuje jako výkon práce, tak v roce 2010 jste odpracovala více jak 60 dnů a vznikl vám nárok na celoroční dovolenou, který bude krácen o dobu čerpání rodičovské dovolené před mateřskou. Krácení bude o prvních 100 takto zameškaných dnů o 1/12 a za každých dalších 21 dnů o další 1/12. Totéž platí i pro rok 2011. Protože je dnes už červen, předpokládám, že jste nepožádala zaměstnavatele o čerpání dovolené tak , aby navazovala na konec mateřské dovolené, tak že dovolená bude zase krácena o dobu RD do konce roku 2011. Pokud byste požádala zaměstnavatele o čerpání ihned po MD, byl by nárok na dovolenou celou-nekrácenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2011 14:42
Dobrý den, můžete mi prosím poradit na kolik dnů dovolené mám nárok? Po Rodičovské dovolené jsem 1.9.2010 nastoupila na MD, která skončila 17.5.2011. Děkuji
Petra