Rozdíl DPH na faktuře - POhoda

• (neregistrovaný)

7. 6. 2011 14:34

dobrý den,
    pracuji v programu Pohoda a můj dodavatel také. Při zaúčtování faktury mě vyšlo 17 600,52 + 3520,10 a jemu
    17 600,52 + 3519

rozdíl na DPH 1,10Kč. Jak je možné , když používáme stejný SW, že každému DPH vychází jinak.Nevím, zda to mám nechat dle svého , nebo dle jeho,. prosím poradí mě někdo?
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 6. 2011 14:46

Šaber (neregistrovaný)

Re: rozdíl DPH na faktuře - POhoda
      Myslím, že máte každý jinak v nastevení upraveno zaokrouhlování. Pokud Vy kontrolujete tak ZD x 0,2,ale odpočet DPH max částku 3519,- Kč.
      Hezký den

• 7. 6. 2011 14:55

ces (neregistrovaný)

prosím tedy jak se to správně bere, to zaokrouhlení, nebo jak se to počítá podle jeho faktury nebo dle mé - nějak se v tom motám

• 7. 6. 2011 15:12

Šaber (neregistrovaný)

Myslím, že zodpovědnost za odvod DPH máte každý za své zaúčtování. Na Vašem místě bych neřešil problém dodavatele, ale uplatnil odpočet DPH z kontrolního přepočtu jak jsem naznačoval. Myslím, že právě na tyto rozdíly stát čeká a u odběratele pokud uplatní jinak vezme kontrola pod krkem (třeba také ne). Jak uvádí daňový poradce ing Děrgel "Z opatrnosti raději doporučuji postupovat tímto zpřísněným postupem a omezit odpočet daně jednak správnou výši daně vypočtenou příjemcem plnění, ale také výši DPH na dokladu uvedené."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).