Re: rozdíl DPH na faktuře - POhoda
Myslím, že zodpovědnost za odvod DPH máte každý za své zaúčtování. Na Vašem místě bych neřešil problém dodavatele, ale uplatnil odpočet DPH z kontrolního přepočtu jak jsem naznačoval. Myslím, že právě na tyto rozdíly stát čeká a u odběratele pokud uplatní jinak vezme kontrola pod krkem (třeba také ne). Jak uvádí daňový poradce ing Děrgel "Z opatrnosti raději doporučuji postupovat tímto zpřísněným postupem a omezit odpočet daně jednak správnou výši daně vypočtenou příjemcem plnění, ale také výši DPH na dokladu uvedené."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 6. 2011 14:34
dobrý den,
pracuji v programu Pohoda a můj dodavatel také. Při zaúčtování faktury mě vyšlo 17 600,52 + 3520,10 a jemu
17 600,52 + 3519
rozdíl na DPH 1,10Kč. Jak je možné , když používáme stejný SW, že každému DPH vychází jinak.Nevím, zda to mám nechat dle svého , nebo dle jeho,. prosím poradí mě někdo?
děkuji