Re: 289000:Výroba ost.strojů - jaká živn
** dobrý den, moc díky za radu. Při procházení diskuzí jsem viděla, že jste odborník/odbornice na tyto záležitosti, mohla bych tedy ještě otravovat s podrobnjším dotazem? Já to vyřízuji tak 1x za 10let, takže v tom lehce plavu -((
Firma má zapsáno v rejstříku (ve společenské smlouvě) obory: velkoobchod, specializovaný maloobchod a provádění staveb, jejich změn a odstraňování.
Pokud jsem Vaše předchozí rady zde na diskuzi pochopila správn, tak bude-li tedy tato firma chtít zapsat výše uvedou živnost výroba strojů a zařízení nebo raději obecně " výroba, obchod a služby neuvedené v příl. 1až 3 ŽZ", pak bude muset proběhnout mašinerii změny společenské smlouvy formou notářského zápisu?
Moc díky za trpělivost a pomoc.
Re: 289000:Výroba ost.strojů - jaká živn
1. on, nikoliv ona
2. nechválit, to není zdravé
3. Volná živnost Výroba, obchod a služby neuvedené v příl. 1 až 3 ŽZ, se uvádí do předmětu podnikání ve spol.smlouvě, následně se zapisuje do OR, ale jednotlivé obory této živnosti(1. až 80.) se ohlašují pouze na ŽÚ, který je zaregistruje a vydá Vám Výpis ze ŽR se všemi živnostmi a obory. Jestliže není volná živnost zapsána v ORani ve smlouvě, doporučoval bych změnit spol. smlouvu, doplnit volnou živnost, na ŽÚ ohlásit všechny možné vhodné obory, za jedny peníze už je jedno jestli jich bude třeba 50, dát zapsat změnu předmětu podnikání do OR, přiložit ověř. kopii nového Výpisu, not. zápis a ÚZ spol.smlouvy po změně a to by mělo být vše. Bohužel cca 7.000.-Kč Vás nemine.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 6. 2011 16:06
Dobrý den,
moc moc prosím o radu, mezi jaké živnosti patří:
CZ NACE 289000: Výroba ostatních strojů
Asi jsem slepá, ale nemůžu to najít :-((