Reklamní předmět - co na něm musí být?

• (neregistrovaný)

8. 6. 2011 0:40

Pročítám diskuzi a nerozumím, co přesně má být uvedeno na reklamním předmětu? Řeší se zde stále, zda logo musí, nemusí... V zákoně čtu, že ".... opatřen obchodní firmou nebo ochrannou známkou poskytovatele tohoto předmětu nebo názvem propagovaného zboží nebo služby..." Co si mám pod tím představit konkrétně? Např. manžel, jako živnostník logo nemá. Pokud napíše na reklamní předmět svoje jméno (což je název jeho firmy), tak nám to asi moc reklamy neudělá. Dala bych na drobný předmět jen název www stránek. Ty podle mne řeknou dnes vše - má je jen on a je tam o něm komplet všechno. Jde pak takový předmět, který bude mít na sobě jen www.blablabla.cz dát do nákladů? Logicky bych řekla, že ano, ale už jsem ztracená? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 6. 2011 11:37

JirkaZ (neregistrovaný)

Re: reklamní předmět - co na něm musí bý
      Nechte si tam natisknout co chcete a dejte do nákladů.
      Dostanete fakturu na propagační předmět, na které bude pravděpodobně oceněn samostatně i potisk ("potisk logem firmy").
      Při případné kontrole za pár let nikdo nezkontroluje, co tam bylo vlastně natištěno, protože předměty budou již dávno rozdány.

Otázka je, co rozdáváte, v jakém množství a za kolik. Mám tím na mysli, zdali jsou náklady na propagační předměty úměrné velikosti firmy. Pokud ano, není se čeho bát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).