Re: Proplacení dovolené-ověřeno pro všec
Nesmysl. Zajímalo by mě, jakými odkazy na které § by IP svoje tvrzení podpořil. Žádná taková vyjímka totiž v Zákoníku práce není. (Pravděpodobně jste se v datu upsala a jedná se o rok 2010 a ne o 2011, že?). U uvedeného zaměstnance se musí postupovat takto:
Pokud v roce 2010 odpracoval aspoň 60 směn, vzniká mu nárok na celoroční výměru. Pak spočítáte všechny jeho pracovní dny včetně svátků, které v roce 2010 zameškal v důsledku rodičovské dovolené, nemoci, ošetřování a neplaceného volna. Za prvních 100 takto spočítaných zameškaných dnů krátíte o 1/12, za každých dalších 21 o další dvanáctiny. IP se skutečně mýlí a Vy s ním.
Re: Proplacení dovolené-ověřeno pro všec
Jen k tomu dodám, že proplatit dovolenou lze jen při skončení pracovního poměru. Pokud nekončí, tak proplácet nebudete, ale po skončení rodičovské si tu vypočítanou dovolenou vybere.
Dejte na radu zkušených mzdovek, ať si nezaděláte na problémy.
Re: Pro Ivušku
Nepomohla jste vůbec, protože Vaše rada byla špatná. Jemu vznikl nárok na celoroční výměru za rok 2010, kterou budete krátit. Nemůžete to brát tak, že za měsíce 1-7 mu poměrné části nenáleží, musíte se řídit zákoníkem práce. Ovšem proplácet dovolenou nebudete, až po rodičovské nastoupí do práce, tak si ji vyčerpá.
Re: Pro Ivušku
Je
>>>>>>to ověřeno na IP.
>>>>>
>>>>>Díky za info.
>>>>
>>>>Nesmysl. Zajímalo by mě, jakými odkazy na které § by
>>>>IP svoje tvrzení podpořil. Žádná taková vyjímka totiž
>>>>v
>>>>Zákoníku práce není. (Pravděpodobně jste se v datu
>>>>upsala a jedná se o rok 2010 a ne o 2011, že?). U
>>>>uvedeného zaměstnance se musí postupovat takto:
>>>>Pokud v roce 2010 odpracoval aspoň 60 směn, vzniká mu
>>>>nárok na celoroční výměru. Pak spočítáte všechny jeho
>>>>pracovní dny včetně svátků, které v roce 2010
>>>>zameškal
>>>>v důsledku rodičovské dovolené, nemoci, ošetřování a
>>>>neplaceného volna. Za prvních 100 takto spočítaných
>>>>zameškaných dnů krátíte o 1/12, za každých dalších 21
>>>>o
>>>>další dvanáctiny. IP se skutečně mýlí a Vy s ním.
>>>
>>>Plně souhlasím s Karou..musíte i u těchto zam-ců
>>>postupovat v souladu se zákoníkem práce. Odpovídající
>>>na IP
>>>nemá pravdu.
>>Mohla byste, prosím, ještě jednou popsat data, jak se
>>to odehrálo?
>
>Dne 1.7.10 nastoupil zaměstnanec na RD. Jeho paní měla
>MD+RD do 1roku dítěte. On si vyčerpal ŘD za 1-6.2010.
>Chtěl po mě zaplatit zbytek dovolené za rok 2010. (
>1-7.2010 nebo poměrnou část.)
>Chtěla jsem jen pomoci vám všem , kteří to budete
>někdy řešit.
Neberte si to osobně, ale to že nějaký úředník něco řekne, vůbec neznamená, že je to pravda. Je to smutné, neboť dotyčný rozhoduje o penězích jiných, ale je to tak. Takže hlášky typu "potvrdila mi to paní z FÚ " jsou pro kočku.
Re: Jiřko-dobrý!
>>
>> neznamená, že je to pravda. Je to
>>>>smutné,
>>>>neboť dotyčný rozhoduje o penězích jiných, ale je to
>>>>tak. Takže hlášky typu "potvrdila mi to paní z FÚ "
>>>>jsou
>>>>pro kočku.
>>> Souhlasím, rovněž tak platí pro další paní z ÚP a
>>>ÍPé.
>>taky souhlasím, akorát nevím, co to je to ÍPé
> Inspektorát práce nebo Informace pusou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2011 10:01
Dne 2.6.2011 jsem vznesla dotaz ohledně proplacení dovolené pro zaměstnance , který nastoupil na RD po roce dítěte za manželku. Nárokoval vyplacení dovolené za 1-7/2011.n Za 1-6/2011 si ji vybral.
Nechtělo se mi věřit, že mám platit někomu dovolenou , když si doma hlídá svoje dítě a pobírá dávky od státu. Zjistila jsem následující:
Pokud zaměstnanec nastupuje na RD po partnerovi, který čerpal MD+RD vzniká mu nárok na dovolenou pouze za dobu, kterou pracoval. Tzn. u mě odpracoval 1-6.2011 vybral 10 dnů a nic jiného se nepřevádí ani neproplácí. Je to ověřeno na IP.