Re: Opravné daňové doklady a DPH
Firma má pravdu. Takže pokud vám přišel v červnu, potvrdíte jim a oni si ten doklad můžou zadat také v červnu. Pokud by to potvrzení od vás neměli, nemůžou si DPH uplatnit. Většinou s opravným dokladem již firmy hned zasílají toto potvrzení, abyste ho jen potvrdila a zaslala zpět.
malinko si dovoluji nesouhlasit. Presne podle zakona by tazatelka mela vratit dph jiz v kvetnu.
Ona neceka na dobropis, ale jakmile zjisti, ze by mela vratit dph tak ho vrati. ;o) Aniz by mela doklad.
Protistrana to ma trosku jednodussi. Ona si dph od statu muze vzit az v momentu, kdy dostane zpet potvrzeny dobropis - opravny danovy doklad a datem prijeti.
V tom je dnes v DPH velká změna .... je důležité za co je Opravný DD , a dle toho se řídí obdiobí do kterého zařadíte do DP.
Takže paní musí říct, za co ten dobropis byl.
1. příklad
Např. Obdržím zboží v 5/2011 , nesouhlasím s fakturou - reklamuji - dodavatel uzná reklamaci v 6/2011 a pošle opravná DD v 7/2011.
odběratel do DP v 6/2011 - musí doložit uznání rekl.s datem 6/2011
dodavatel do DP v 7/2011
2. příklad
Obdržím zboží a za včasnou platbu dostanu 10% skonto v 5/2011
opravná DD mi vystaví dodavtel v 6/2011.
Odběratel v 5/2011 - je rozhodný okamžik, kdy se dovím o skontu,
Dodavatel v 6/2011
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2011 12:03
Firma, která pro nás vystavila opravný daňový doklad po mě chce: "potvrzení finančního období, ve kterém jsem doklad obdržela". Chci se tedy zeptat, to si musím na každý doklad napsat datum, kdy mi byl doručen? a do kterého měs.ho mám zaúčtovat?
A jsem vůbec povinna zmíněné potvrzení poslat?
Pro příklad: mám zde opravný daňový doklad vystavený 31.5.2011, pošta mi ho doručila v červnu, ale přesně nevím který den, protože jsem na firmě týden nebyla, čili se mi zde pošta hromadí.
Prosím moc o pomoc - začínám a teď ta novela o DPH
(naše firma je měsíční plátce)
Děkuji předem za odpovědi