Re: nepodané daňové přiznání
Nebojte se, nic se nestalo, neměla jste příjmy, tedy ani povinnost podat DP. Na SP jste měla mít nahlášeno, že máte současně s podnikáním i zaměstnání, jestli jste tak neučinila, měla jste povinnost platit zálohy jako OSVČ hlavní. Musíte si to tedy dát hlavně do pořádku na sociálce.
Re: nepodané daňové přiznání
Ano, za předpokladu,že vedete daňovou evidenci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2011 14:28
Zdravím, v roce 2010 jsem pracovala jako zaměstnanec do srpna, od srpna jsem brala PPM a byla na mateřské, v listopadu jsem si udělala živnost jako vedlejší činnost a fakturovala 5000 tis. v prosinci, faktura mi byla proplacena až v lednu. A tady to vzniklo, nějak jsem si vsugerovala, že když faktura byla zaplacena az v lednu, nemusím podávat daňové přiznání. Roční zučtování za mě udělal zaměsnavatel a vraceli mi zhruba 6 tis. Ted mi došlo, že daňové přiznání jsem měla podat, ale neudělala jsem to. Jak mám dále postupovat, budu platit penále? vpbec se v tom nevyznám a naprosto jsem to podcenila a teď mám bobky...:-( A co ještě se má dělat, hlásit přijmy na sociálku, nebo zdravotní pojis? DÍKY