Re: Pracovní právo u soudu, Pájo prosím
>Dobrý večer,velice by mne zajímalo, zda je obvyklé, že
>soudce telefonicky (sám) kontaktuje žalovaného, tedy
>zaměstnavatele.... nezavání to podjatostí?
to čumím, vždyť nemají pro nevyřízené spisy kam šlápnout a on se obtěžuje telefonováním? To tedy zavání a dost.
>Žalující - zaměstnanec, má teď "první kolo" u soudu za
>sebou s výsledkem, že se strany mají dohodnout a soud
>nic řešit nebude. Vzhledem k tomu, že tato anabáze
>trvá přes rok, zaměstnanci vznikly nemalé výdaje s
>právním zastoupením, dohoda se mu jeví jako nevhodná,
>jednalo by se cca o dva platy...celý spor se týká určení
>neplatnosti výpovědi - důvody byly zinscenovány (jako
>svědci údajného porušení pracovní kázně jsou pochopitelně
>další zaměstnanci, dodatečně byly vypracovány jakési
>zápisy o kontrolách na pracovišti, zaměstnanec se s
>nimi seznámil až u soudu....). Zaměstnanec se hned v
>počátku sporu snažil najít ochranu - radu na všech možných
>institucích včetně inspektorátu práce, ministerstva
>práce a sociálních věcí, řešil problémy se zdravotním i
>sociálním pojištěním, kdy nebylo jasné, zda jeho
>pracovní poměr skončil či nikoliv...Můžete mi prosím napsat
>svůj názor, i když jsem napsala jen nástin
>problémů,...ale má smysl pokračovat v soudní při i nadále?.. mám
>obavy, že to zaměstnanec pozvolna vzdá......snad mi
>jde hlavně o princip, že by jednou ta spravedlnost
>opravdu mohla zvítězit... :-(((
nevím, co na to napsat. Sám jsem toho názoru, už jsem to tady i několikrát prezentoval, že pokud si nechám e všichni od našich mocných a vybraných s.....t na hlavu a budeme ticho, tak se nikdy nic nezmění a peníze budou řešit vše, tak jak to dneska chodí.Pokud se rozhodne dotyčný pokračovat, je to na něm, ale když má právní zastoupení, tak snad ten jeho advokát musí být schopen posoudit, co a jak dál a zda-li to má cenu, já to nedákžu takto na dálku za sebe posoudit.
Re: Pracovní právo u soudu, Pájo prosím
Díky, Pájo,
opravdu bychom si neměli nechat s...t na hlavu. Pochopitelně, že to prožívám daleko emotivněji než je zdrávo, jsem bývalá mzdová a personální a dotyčný zaměstnanec je můj potomek..když jsem se ho před lety ptala, kde mají nějaké směrnice, jak evidují docházku apod., tak mi vždycky sdělil, že u nich se to tak nevede, že je to na domluvě, že jsou prima kolektiv, všechno "per huba" ... teď nestačí mrkat, když ministr, šéf hospodářské komory a další držitelé podobných "seslí, tedy křesel, koryt apod." dokáží bez uzardění tvrdit, že soudy dneska probíhají rychle, že pracovní právo je na dobré úrovni.že není problém řešit pracovní spory u soudu..zaměstnanec se údajně nemusí bát... soudce v našem případě navrhuje uvedenou a hlavně nevýhodnou domluvu, jinak to prý u soudu trvá dlouho dva, tři i více let...tak se nám to krásně otočilo a dokazovat musí zaměstnanec...
Doufám, že zaměstnancům právník nevycouvá, jinak nevím, kde "přepřahnout"... copak všechny případy musí končit na Nově?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2011 19:27
Dobrý večer,velice by mne zajímalo, zda je obvyklé, že soudce telefonicky (sám) kontaktuje žalovaného, tedy zaměstnavatele.... nezavání to podjatostí?
Žalující - zaměstnanec, má teď "první kolo" u soudu za sebou s výsledkem, že se strany mají dohodnout a soud nic řešit nebude. Vzhledem k tomu, že tato anabáze trvá přes rok, zaměstnanci vznikly nemalé výdaje s právním zastoupením, dohoda se mu jeví jako nevhodná, jednalo by se cca o dva platy...celý spor se týká určení neplatnosti výpovědi - důvody byly zinscenovány (jako svědci údajného porušení pracovní kázně jsou pochopitelně další zaměstnanci, dodatečně byly vypracovány jakési zápisy o kontrolách na pracovišti, zaměstnanec se s nimi seznámil až u soudu....). Zaměstnanec se hned v počátku sporu snažil najít ochranu - radu na všech možných institucích včetně inspektorátu práce, ministerstva práce a sociálních věcí, řešil problémy se zdravotním i sociálním pojištěním, kdy nebylo jasné, zda jeho pracovní poměr skončil či nikoliv...Můžete mi prosím napsat svůj názor, i když jsem napsala jen nástin problémů,...ale má smysl pokračovat v soudní při i nadále?.. mám obavy, že to zaměstnanec pozvolna vzdá......snad mi jde hlavně o princip, že by jednou ta spravedlnost opravdu mohla zvítězit... :-(((