Re: Přivýdělek a ÚP
Jenom upozornění,pokud je to člověk,který je na up od letošního roku,tak když si bude vydělávaz,nebude mít podporu.
Já jsem na up nikdy nic nehlásila,to je povinnost toho člověka,aby tam předložil smlouvu a výplatní lístky,pokud předloží smlouvu,tak oni už ho sami vyzvou,aby dokládal měsíční příjem
Vy nic nehlásíte, zaměstnanec sám musí na ÚP nahlásit, že pracuje a to nejpozději v den nástupu.
Pokud se můžu připojit do diskuse, tento případ řešíme tak, že se zájemcem sepíšeme smlouvu do konce roku. U nás úředníci ÚP požadují předložit smlouvu nejpozději dnem podpisu. Potvrzení pro ÚP vystavuji každý měsíc dle odpracovaných hodin, pokud nepracují, potvrdím nulu. I potvrzení by chtěli nejlépe už prvního v měsíci.
Ok a ještě prosím Vás,jak mám formulovat dohodu o provedení práce,když vlastně nevím,na jak dlouho ta práce bude???Máme sehnanou práci na tatru a zatím je jistá práce jen do srpna a co bude potom,to se neví.Jde do dohody naspat jen datum nástupu???Pak bych musela samozřejmě hlídat hodiny, kdyby přesáhl 150 hodin,tak bych musela napsat Dohodu o pracovní činnosti???
>
>Ok a ještě prosím Vás,jak mám formulovat dohodu o
>provedení práce,když vlastně nevím,na jak dlouho ta práce
>bude???Máme sehnanou práci na tatru a zatím je jistá
>práce jen do srpna a co bude potom,to se neví.Jde do
>dohody naspat jen datum nástupu???
ANO, započetí plnění pracovního úkkolu dne XYZ, celkem na 150 hodin,
po vyčerpáíní DPP skončí. Můžete navázat DPČ.
Pak bych musela
>samozřejmě hlídat hodiny, kdyby přesáhl 150 hodin,tak bych
>musela napsat Dohodu o pracovní činnosti???
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
9. 6. 2011 8:43
Dobrý den,
chci se zeptat, jak je to,když firma přibírá člověka na Dohodu o provedení práce, který je hlášen na pracáku.Vím,že si může přivydělat měsíčně jen 4000,- kč hrubého.Také jsem se dočetla,že by zaměstnanec na dohodu měl donést na pracák dohodu a každý měsíc by měl předkládat výši výdělku.A má firma povinnost nějak hlásit na úřadu práce, že zaměstnává toho člověka na dohodu????Tuto situaci řeším poprvé a nerada bych někde něco zapomněla nahlásit.Předem všem mooooc děkuji za odpovědi