Daň. zvýhodnění

• (neregistrovaný)

9. 6. 2011 9:24

Jak to prosím u vás chodí? My jsme firma do cca 20 zam-ců, z nichž má jen kolem 5ti lidí studující děti nad 18 let.

Jde mi o to zda se ptáte každý rok zhruba touto dobou, zda děti pokračují ve studiu, nebo až po prázdninách vyžadujete potvrzení o studiu a když nedonesou opravujete zpětně neoprávněně poskytnuté zvýhodnění?

Vím, že by změnu měli hlásit zam-ci automaticky, ale pochybuji, že to tak všude funguje...
    A chodit za každým v červnu a pak v září a doprošovat se, to mi taky přijde moc...

Zajímalo by mě jak to chodí ve velkých firmách o třeba 100 zaměstnancích, tam jistě není v silách mzdovek chodit za každým sólo...

Díky za každou radu a informaci

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 6. 2011 9:38

jasná (neregistrovaný)

Re: daň. zvýhodnění
      Mám kolem 150 zaměstnanců a když si chodí při výplatě pro výplatní lístky, tak se vždy zeptám, jestli dítě ještě studuje, zda nenastala nějaká změna. Než dělat opravu, tak se raději ptám.

• 9. 6. 2011 9:44

Lu. (neregistrovaný)

Mám kolem 250 zaměstnanců, slevy na děti si zadávám v programu do 18 let, potom upozorním zam-ce, že si musí přinést potvrzení a to zadám do 31.8., na výplatních páskách za srpen píšu upozornění, že si musí přinést další potvrz.

• 9. 6. 2011 9:48

Mon. (neregistrovaný)

Přesně tak, pro výplatu si přijde každý :-) Dobře se nám taky osvědčilo vyvěsit např. takovéto věci na nástěnku, pokud je to možné a trošku pohrozit, že kdo nenahlásí, nebude mu sleva na dani započtena :-)

• 9. 6. 2011 9:56

Katka2 (neregistrovaný)

No situace v září je vcelku jednoduchá - nepřineseš, nedostaneš. Spíš jde o to, jak ošetřit "poslední" prázdniny nebo mimořádné ukončení během roku. To samozřejmě skoro nikdo nehlásí a pak se diví. Asi nezbývá než se vyptávat...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).