Re: opožděná neschopenka
Je docela dobře možné, že paní v nemocnici nenahlásila, že je v pracovním poměru, a proto jí nejdříve neschopenku nevystavili. Udělali to až později a v tom případě (vystavení před delší dobou než 3 dny) musí schválit OSSZ. Vyzvěte dceru, ať vám neprodleně tu neschopenku dodá a vy podle ní potom musíte opravit (přepočítat) dubnovou výplatu a zaúčtovat i tu květnovou. Budete potřebovat i "lístek na peníze". Bude třeba opravit i přehledy na OSSZ i ZP.
Re: opožděná neschopenka
Je to přesně tak, paní nenahlásila pracovní poměr, ale bohužel už jsem měla mzdy za duben uzavřené. A "debilní" program mě už zpátky nepustí. Chtěla jsem to řešit nějakou opravnou položkou, ale program toto opět nepodporuje-provozovatel programu poradil opětné zaúčtování dovolené v mínusových položkách. Tzn. dny s mínusem a částku také s mínusem. Teoreticky je to vyřešené, prakticky to program dovolil, ale nejsem si jistá zda to tak vůbec může být.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
10. 6. 2011 11:54
Dobrý den,prosím o radu: zaměstnankyně vybírala celý duben dovolenou, nebyla ani v květnu v práci a nyní chce zpětně uplatnit neschopenku. Dosud mi jí neposlala, že prý se to zdrželo na sociálce (hospitalizace od 1.4). Prosím o radu jaké jsou možnosti-nabízí se neomluvená absence a okamžité ukončení PP, ale paní je již v důchodu a komunikuje se mnou její dcera, která tvrdí, že zpoždění vystavení neschopenky zavinila nemocnice.
Děkuji předem za komentáře.