Re: Neschopenka IV díl a kontrola z OSSZ
Když nemáte od něho lístek na peníze (pokračování DPN), těžko můžete něco posílat OSSZ, je jeho povinnost to k vám dodat, někteří zaměstnanci to obcházejí a posílají na OSSZ sami, ale neměli by. Asi bych ho zkontaktovala a poptala se, zda to posílal, ale je to na Vaší dobrovůli, je to na jeho triko, pokud nedodal.
Martina
Re: Neschopenka IV díl a kontrola z OSSZ
Souhlasím, o nemoci ví (někdy i dříve než zaměstnavatel) od lékaře. Pokud by potvrzení o trvání PN poslal zaměstnanec posal přímo OSSZ, pak by se OSSZ ozvala, že nemá přílohu od vás. Zkuste se se zaměstnancem spojit, aby donesl, co donést má, příp. se zeptejte jeho lékaře (ale není povinen vám t sdělit), zda PN trvá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 6. 2011 14:58
Jako zaměstnavatel mám u sebe III. a IV. díl neschopenky zaměstnance. Zaměstnanec je v neschopnosti již mnohem déle, než 21. dní. Stále mi nenese doklad na peníze, takže jsem dosud IV. díl neschopenky nedal na OSSZ.
Nevím, zda postupuji správně a taky by mě zajímalo, zda OSSZ tedy ví o nemoci našeho zaměstnance a zda mu takto může chodit na kontroly.
Děkuji
Karel 6