Neschopenka IV díl a kontrola z OSSZ

• (neregistrovaný)

10. 6. 2011 14:58

Jako zaměstnavatel mám u sebe III. a IV. díl neschopenky zaměstnance. Zaměstnanec je v neschopnosti již mnohem déle, než 21. dní. Stále mi nenese doklad na peníze, takže jsem dosud IV. díl neschopenky nedal na OSSZ.
    Nevím, zda postupuji správně a taky by mě zajímalo, zda OSSZ tedy ví o nemoci našeho zaměstnance a zda mu takto může chodit na kontroly.

Děkuji
    Karel 6

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 6. 2011 15:09

Martina S. (neregistrovaný)

Re: Neschopenka IV díl a kontrola z OSSZ
      Když nemáte od něho lístek na peníze (pokračování DPN), těžko můžete něco posílat OSSZ, je jeho povinnost to k vám dodat, někteří zaměstnanci to obcházejí a posílají na OSSZ sami, ale neměli by. Asi bych ho zkontaktovala a poptala se, zda to posílal, ale je to na Vaší dobrovůli, je to na jeho triko, pokud nedodal.

Martina

• 10. 6. 2011 15:11

JiřinaH. (neregistrovaný)

Postupujete správně, bez potvrzení o tom, že nemoc trvá nebo že byla po 22. dne nemoci ukončena, nemá cenu na sociálku dávat.
      O nemoci ví podle dílu od lékaře,který jim rovněž zasílá.

• 10. 6. 2011 15:21

RenataH (neregistrovaný)

Souhlasím, o nemoci ví (někdy i dříve než zaměstnavatel) od lékaře. Pokud by potvrzení o trvání PN poslal zaměstnanec posal přímo OSSZ, pak by se OSSZ ozvala, že nemá přílohu od vás. Zkuste se se zaměstnancem spojit, aby donesl, co donést má, příp. se zeptejte jeho lékaře (ale není povinen vám t sdělit), zda PN trvá.

• 10. 6. 2011 16:16

Karel 6 (neregistrovaný)

Děkuji Vám všem
      Děkuji Vám všem za radu.

Karel 6

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).